Magazin Çocuklar Duymasın'ın Azeri taklidi

Çocuklar Duymasın'ın Azeri taklidi

Paylaş
Çocuklar Duymasın'ın Azeri taklidi

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bakın 'Çocuklar Duymasın'ın Azerbaycan'da çekilen versiyonu için neler söyledi:

Daha düne kadar bizimkiler yapıyordu aynısını. İzin almadan Amerikalıların yaptıkları film ve dizilerin ‘en can alıcı’ yerlerini alıp, ‘esinlenme’ adına çekiyorlardı en gözde yerli dizi ve filmleri.

Haberin Devamı

Hey gidi günler ‘Çocuklar Duymasın’ın senaristi ve yapımcısı Birol Güven, twitter’daki bir dostundan öğrenmiş acı gerçeği. Ben de Birol Güven’in twitter’a yazdıklarından anladım Azerilerin ‘Çocuklar Duymasın’ dizisini kendisinden izin almadan çektiklerini.

Birol Güven’in twitter’da konuyla ilgili yazdıkları şunlardı: “‘Çocuklar Duymasın’ı Azerbaycan’da yeniden çekmişler. Hem de izinsiz:( Adını da ‘Aramızda Qalsın’ koymuşlar. Çocuklar Duymasın’ı Azeri oyuncularla izlemek benim çok hoşuma gitti, ama avukatlarımızın hoşuna gitmedi.

Gereğini yapacaklar.” Birol Güven’in verdiği linki tıklayıp, ben de izledim Azerilerin yaptığı işi. Videoların altına Azerilerin yazdıkları yorumlara baktım. Azeri Türkçe’siyle yazdıkları için yorumları, ne dediklerini net olarak değilse bile yaklaşık olarak anladım.

Haberin Devamı

Çoğunun ortak görüşü şu: “Çocuklar Duymasın dizisinin yerli versiyonu bu.” O nedenle Birol Güven’in avukatlarının işi kolay. Birkaç celsede kazanılacak bir dava gibi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4884","4884","201103","4884-4.jpg");