Kültür - Sanat Çocuklar 'Fareli Köyün Klarinetçisi'yle sahnede buluşacak
Paylaş
Çocuklar 'Fareli Köyün Klarinetçisi'yle sahnede buluşacak

KATS Sahne prodüksiyonuyla sahneye konan müzikli çocuk oyunu Fareli Köyün Klarinetçisi"nde masalın anlatıcılığını üstlenen Orhan Topçuoğlu ile birlikte Onur Şenay, Ümit İlban, İlkem Ulugün ve Cengiz Orhonlu sahne alıyor

Onur Şenay ve ekibi, 6-10 yaş grubu çocuklara hitap eden “Fareli Köyün Klarinetçisi” müzikli oyunu sonrası, çocuklar için eğlenceli bir Drama Atölyesi de başlattıklarını müjdeledi. Drama Atölyesi’nde, oyun oynarken kendine güven, vücut kontrolü ve ekip çalışması üzerine eğitim alan çocuklar, hem hayal güçlerini hem de birlikte hareket edebilme yeteneklerini geliştiriyor. 40 dakika süren atölyede, aileler de çocuklarını izleme ve değerlendirme imkânı buluyor.

Çocuklara farklı bir bakış açısıyla yaklaşan ve her çocuğun bir birey olduğunu hatırlatan Onur Şenay, çocukların eğlenirken yaşadıkları tecrübe sayesinde hayatla daha dikkatli bir bağ kuracaklarını düşünüyor.

Hamelin Köyü, Hanover yakınlarındaki Aşağı Saksonya eyaletinde, Wesser Irmağı kıyısında yer alır. Söylentiye göre, 1284’te bir gün Hamelin’li çocuklar köyü terk ederler. Bu olay ve çocukların kaçış hikâyesinde başlarına gelenler 16. yüzyılda, ünlü “Fareli Köyün Kavalcısı” masalına konu olmuştur. Robert Browning’in kaleme aldığı bu ünlü masal, Paul Ramsier tarafından da müzikli masal gösterisine dönüştürüldü. Dünyada büyük ilgi gören gösteri, bu kez ünlü perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu tarafından yeniden yorumlanarak adıyla çocuklar için sahneye taşınıyor.



Yönetmenliğini Ümit İlban’ın, proje danışmanlığını Orhan Topçuoğlu’nun, ışık yönetmenliğini Cengiz Orhonlu’nun üstlendiği oyununun dekoru Onur Şenay, kostümleri ise İlkem Ulugün tarafından hazırlandı.

6-10 yaş grubu çocuklara hitap eden “Fareli Köyün Klarinetçisi” müzikli oyun; 17 Aralık 2017, Pazar günü saat 14.00’te Gayrettepe KATS Sahne’de izlenebilir. KATS Sahne, her pazar saat 11.00’de başlayan brunch ile de tüm aile bireylerini gösteri öncesi Pazar keyfine bekliyor. Gösterinin ve ardından gerçekleşecek Drama Atölyesi’nin biletleri, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

Haberin Devamı