Eğitim - Kariyer Çocuklar için uyku takip cihazı

Çocuklar için uyku takip cihazı

Paylaş
Çocuklar için uyku takip cihazı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Nektar Ege Altıntoprak, 8-12 yaş arasındaki çocukların gece uykuda istemsiz altına kaçırma tehdidine karşı akıllı alarm ile ayak bilekliğinden oluşan 'uyku cihazı' tasarladı

Nektar Ege Altıntoprak, çocukların konforlu uyku almalarını sağlamak amacıyla 'Moon' adını verdiği bileklik ve alarm sistemini geliştirdiğini belirterek "Gece alta kaçırma problemi, çocuklukta oldukça sık rastlanan bir şikayet. Bununla beraber bu durum çocukların psikolojik ve sosyal alanlarda sıkıntılar çekmesine neden olabilir. Moon, 8-12 yaş arasındaki çocuklara bu küçük problemi çözmelerinde yardımcı olması için ve sağlıklı uyku uyumaları için tasarlandı. Ayak bilekliğinin ilk bir haftalık kullanımında cihaz, çocuğun altına kaçırmadan önceki hareketlerini, fiziksel durumunu, kasların kasılmasını, terlemesini kontrol ediyor. Altına kaçırdığı zamanki uyku fazını, saatleri ve daha birçok veriyi topluyor" dedi.

Cihaz özel koku, ses, titreşim ve ışık içeren farklı uyarılarla çocuğun uyanmasını sağlıyor. Alarmın kurulduğu saat ve uykuda istemsiz altına kaçırma durumunda çocuğu uyandırıyor.



Haberin Devamı