Gündem 'Çocuklar ölmesin' diye başından bir kova kum döktü

'Çocuklar ölmesin' diye başından bir kova kum döktü

Paylaş
'Çocuklar ölmesin' diye başından bir kova kum döktü

Erzurumlu 12 yaşındaki Halitcan Degen, sünnet olmadan önce 'savaşlarda çocuklar ölmesin' diye başından bir kova kum döktü

Sünnet kıyafetini çıkarıp erkekliğe ilk adım attığı gün başından aşağı bir kova kum döken Halitcan Degen, "Sadece Gazze’de değil, dünyanın her tarafında tek çocuk ölmesin ve yetim kalmasın" dedi.

Haberin Devamı

ALS hastalığına dikkat çekmek için dünyada hızla yayılan ’Bir kova buz’ kampanyasının ardından, İsrail saldırılarına uğrayan Gazze için de ’Gazze’ye özgürlük için bir kova kum kampanyası’ başlatıldı. Sosyal medyada büyük ilgi uyandıran kampanyaya, bir destek de Erzurum’da sünnet olmaya saatler kala Kültür Kurumu İlkokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Halitcan Degen’den geldi. Gazze’deki katliama karşı başından aşağı bir kova kum döken Halitcan Degen’e akrabaları alkışlayarak destek verdi. "Gazze’de değil, dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklar ölmesin ve yetim kalmasın" diyen Halitcan Degen, "Televizyonda Gazze’ye özgürlük için başlarından aşağı bir kova kum döktüklerini gördüm. Bende bunu sünnetimde yapmak istedim. Dedem Halit Degen’de destekleyince eylemi gerçekleştirdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Torununu eyleminden dolayı kutlayan Halit Degen en mutlu gününde dünya çocuklarını unutmadığı için Halitcan’a teşekkür etti. Böyle bir öneri karşısında duygulandığını söyleyen Halit Degen, "Gazze’de yaşanan insanlık dışı olaya büyükler kadar çocuklarda duyarlı. Torunum Gazze’ye özgürlük için bir kova kum kampanyasına katılmasına çok sevindim. Kumu döktükten sonra önce hamama götürdük. Daha sonra da hastaneye götürüp sünnet ettirdik" dedi.