Ekonomi Çocuklara özel havuçlu ıspanaklı sosis

Çocuklara özel havuçlu ıspanaklı sosis

Paylaş
Çocuklara özel havuçlu ıspanaklı sosis

Bursa'da kurulu bir et firması, özellikle çocukların tüketimine yönelik havuçlu, ıspanaklı ve mozeralla peynirli sosis üretti.

Firmanın sahibi Yavuz Selim Çimen, 80 yıllık bir işletme olduklarını belirterek, Bursa’nın kırmızı et ihtiyacının yüzde 60’ını tedarik ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de sucuk, salam ve sosis tüketiminin 10 yıl öncesine göre farklılaştığını ifade eden Çimen, beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle farklı ürünlerin daha fazla talep görmeye başladığını bildirdi.

Bugün sosis ve salamın daha fazla tüketilir olduğunu belirten Çimen, şöyle devam etti:
"Bu ürünlerin doğal olanları daha fazla talep görüyor. Özellikle kimyasal katkı içermeyen ürünler pahalı olsa da çok tercih ediliyor. Biz de piyasadaki arz-talebe göre, bilgi birikimimizi çocuklara aktarmaya karar verdik. Çocuklar et yerken, sebze de tüketsin istedik. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda çocuklara yönelik havuçlu, ıspanaklı ve mozarella peynirli sosis ürettik. Yetişkinler için de acı kırmızı biberli sosis imal ettik."

Haberin Devamı

Sosislerinin, piyasadakilerin aksine et oranının yüksek olduğunu vurgulayan Çimen, "Piyasadakilerin nişasta oranı çok yüksek. Et oranı yüzde 15-20’ler seviyesinde. Bizim ürünümüzde et oranı yüzde 60-70 arasında. Gerisi sebze ve peynirden oluşuyor" dedi.

Çimen, sosislerinde kimyasal katkı bulunmadığını da dile getirerek, şunları kaydetti:
"Çok üretip pazar sorunu yaşayarak raf ömrünü uzatma gibi bir düşüncemiz yok. Bu yüzden de kimsayal katkılarla ürünü uzun süre koruma gibi bir düşüncede değiliz. Vatandaşlar az alsın, hemen tüketsin, bir daha alsın istiyoruz. 10-15 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Sonuçta çocuklara eti sebzeyle sunuyoruz. Ispanak ve havucun vitamin ve mineralce zengin olduğu herkesce biliniyor. Ispanak demir ve C vitamin açısından zengin. Havuçta ise E, C ve B vitaminleri bulunuyor. Sosislerde bulunan sebzeler, sahip oldukları liflerle etin daha kolay sindirilmesini sağlarken, ilave vitamin ve mineral desteği sağlıyor."

Sosisleri ilk kez bir süre önce Bursa’da düzenlenen gıda fuarında tanıttıklarına değinen Çimen, "Günde bir tonluk üretim kapasitemiz var. Fuarda büyük talep aldık. Anaokulları ürünümüzden istiyor. Soğutmalı 7-8 araçla sosisleri Bursa’da satışa sunacağız. Talep bizi mutlu etti" diye konuştu.

Zafer Akpınar - AA