Beden Sağlığı Çocuklarda obeziteye dikkat!

Çocuklarda obeziteye dikkat!

Paylaş
Çocuklarda obeziteye dikkat!

Obezite çocuklarda tansiyon, kalp, şeker gibi hastalıklar ile depresyona yol açıyor

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ramazan Canural, obezitenin, çocuklarda giderek yaygınlaşması sorununa çözüm bulunamaması durumunda ciddi sağlık ve sosyal sorunların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Özellikle, anneleri çalıştıkları için beslenmelerine yeterince özen gösterilemeyen çocukların, bir de fazla televizyon izlemeleri ya da bilgisayar başından kalkmamalarının obeziteye davetiye çıkardığını belirten başhekim Canural, bu konuda ebeveynleri uyardı.

Obezitenin birçok hastalığın ve sosyal sorunların nedeni olduğunun altını çizen Canural, “Obez çocuklarda normalin üstünde tansiyon ve kalp hastalıkları rastlanıyor. Yine fazla kilolar nedeniyle şeker hastalığında artış, kemik ve eklemlerde baskı sonucu anormal gelişim özellikleri gözlemleniyor.

Obez çocukların fazla kiloları yüzünden psikolojileri bozuluyor. Şişmanlık, düşük benlik saygısı, depresyon, içe kapanma ve sosyal ortamlardan uzaklaşma gibi sorunlara da yol açıyor. Obezite tedavisinde anne ve babalarla sağlık uzmanlarının çocuklara olumlu yaklaşımı çok önemli. Düzenli beslenme, fiziksel aktivitelerin arttırılması ve ilaç tedavileri de obeziteyle mücadelede önemli rol oynar” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DHA