Yaşam Çocuklardan korkan öğretmen

Çocuklardan korkan öğretmen

Paylaş
Çocuklardan korkan öğretmen

ABD'de emekli bir öğretmenin, "küçük çocuklardan korkma" fobisi olduğunu belirterek görev yaptığı son okulun yönetimine karşı ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla dava açtı

ABD’nin Ohio eyaletinde 1976’dan beri yaşça daha büyük öğrencilere İspanyolca ve Fransızca dersleri veren ve çocuğu bulunmayan 61 yaşındaki Maria Waltherr-Willard’ın, 2009 yılında başka bir okula nakledildiği, burada daha küçük yaştaki çocuklara ders vermeye başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Willard, daha küçük yaştaki bu öğrencilere ders verdiği sırada fobisinin tetiklendiğini, tansiyonunun yükseldiğini ve emekli olmaya zorlandığını iddia ederek, okul yönetimini mahkemeye verdi. Willard’ın avukatı, müvekkilinin fobisinin ABD’deki engelliler adına düzenlenen yasada belirtildiğini, idarenin onu başka okula transfer ederek ve eski okuluna geri almayarak haklarını ihlal ettiğini, bu nedenle maddi tazminat davası açtıklarını söyledi.

Okul yönetiminin avukatı Gary Winters ise Willard’ın başka okula nakledilmesinin nedeninin, eski okulundaki Fransızca dersinin internetten verilmeye başlaması ve diğer okuldaki kadroda İspanyolca öğretmeni açığı ile ilgili olduğunu, Willard’ın davayı "para kazanmak" amacıyla açtığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

BU FOBİLER DUYGUSAL KAYNAKLI

ABD’li psikiyatrist Patrick McGrath, buna benzer çocuklardan korku duyan hastalarını tedavi ettiğini, birçok insanın bu tip korkuları olan hastaları mantıklı bir sebep bulamadığı için anlayamadığını ifade etti. Bazı annelerin çocuklarına doğumdan sonra dokunamadığını kaydeden McGrath, bu tip fobilerin nedeninin "duygusal kaynaklı olduğunu" vurguladı.

AA