Derya Özel Çocuklarımız kaybolmasın
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarımız kaybolmasın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) ve Ströer Kentvizyon işbirliği ile hayata geçirilen ‘Çocuklarımız Kaybolmasın’ kampanyası, Türkiye’nin her yerinde duyurulmaya başlandı. Projeyi geliştiren 3 kurum, bu hassas toplumsal soruna dikkatleri çekip kampanyada önerilen basit önlemlerle, kaybolan çocukların bulunması için harcanan enerji ve zamandan tasarruf etmeyi planlıyor.

Aynı zamanda bu soruna ayrılan kamu kaynaklarının çocukların daha iyi yetişmesini sağlayacak olanakların geliştirilmesinde kullanılmasını hedefliyor. Bir başka deyişle projenin amacı; çocukların kaybolması gibi sosyal bir sorun ortaya çıkmadan bir anlamda önleyici hekimlik görevi yaparak soruna dikkat çekmek, toplumsal duyarlılığı artırmak, önerilen önlemlerle çocukların kaybolmasını engellemek.

Haberin Devamı

Bu amaç doğrultusunda geliştirilen ‘Çocuklarımız Kaybolmasın’ projesi, okul öncesi çocukların ve okul çağı çocukların kaybolmalarını önlemek ya da en aza indirmek amacıyla geliştirilen ‘10 Altın Kural’ adı verilen önlemlerden oluşuyor. ‘10 Altın Kural’ı herkesin öğrenebilmesi için oluşturulan www.cocuklarkaybolmasin.gov.tr web sayfası ve 444 0 183 numaralı ücretsiz telefon hattına günün her saatinde ulaşmak ve bilgi almak mümkün.

SULUKULE SANAT AKADEMESİ

Fatih Belediyesi’nin kendi kaynaklarını kullanarak Ekim ayında kurduğu Sulukule Sanat Akademisi’ni kızlarımla birlikte gezdik. Maddi imkanları yerinde olmayan, sanata meraklı ve yetenekli 7’den 70’e herkesin gidebileceği bir akademi kurmuş Fatih Belediyesi. Açılalı çok olmamış ama başvuru öyle çok olmuş ki; 1140 öğrencilik derslikler dolmuş ve 200 kişi de hali hazırda yedek listesinde beklemedeymiş. Bir sonraki adım, binanın kullanılmayan alanlarını da dersliklere çevirerek, öğrenci sayısını 2000 kişiye yükseltmek olacakmış.

Üç ana kategoriye ayrılan akademi programında, yetişkinlere ve çocuklara yönelik kurs programlarının yanı sıra, ileri düzeyde müzik eğitimi almak isteyenlere yönelik akademik sınıflar da bulunuyor. Sulukule Sanat Akademisi’nde müzik eğitiminin yanı sıra, sahne sanatları eğitimi ve tiyatro eğitimleri de veriliyor. İlk etapta sadece Fatih ilçesi sakinlerini kapsayan akademi hizmetleri şu anda 28 uzman eğitmeniyle farklı semtlerden sanata ilgisi olan herkese açık.

Haberin Devamı

Fatih Belediyesi, Sulukule Sanat Akademisi’yle birlikte kültür ve sanata yaptığı yatırımlarla da benim takdirimi kazandı. İstanbul Fotoğraf Müzesi de yine Fatih Belediyesi’nin katkılarıyla kurulmuş, İstanbul’un ilk fotoğraf müzesi olma özelliği taşıyor. Hem çocukları, hem gençleri, hem de yetişkinleri düşünerek kültür, sanat ve eğitime yatırım yaptığı için, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i yürekten kutluyorum.

Umarım diğer belediyelere de örnek teşkil eder.

ADAM OLACAK ÇOCUKLARA KLASİK MUZİK

Kızlarıma hamileyken ve onlar doğduktan sonra da her zaman müzik dinleten bir anne oldum. Klasik müziğin bebekleri sakinleştirdiği araştırmalar neticesinde biliniyor. Ben de sabah kahvaltılarını hazırlarken, öğlen oyun oynarlarken ya da akşam uykuya geçmeden önce, hep klasik müzik dinlettim kızlarıma. Bu ara çocuklar için yepyeni bir klasik müzik albümü geçti elime.

Haberin Devamı

Barış Manço’nun Adam Olacak Çocuk programıyla tanıdığımız ‘Mine Abla’ yani Mine Mucur’un yeni albümü tüm adam olacak çocuklara adanmış.

Barış Manço programa başlarken ‘Mine Abla’nın piyano ile klasik müzik çalması konusundaki ısrarının sebebini “Çocuklara klasik müzik dinletmek bir eğitimdir. Farkında olmadan yapılan bu eğitim, dinleme alışkanlığı yaratarak zekâyı geliştirir.” şeklinde açıklarmış. Bu albüm de çocuklara klasik müzik sevgisini aşılamak ve özendirmek için bir başlangıç olabilir.

ETKİNLİK KUŞU

Spor, sanat aktiviteleri ve farklı atölyeler ile, çocukları unutamayacakları bir sömestr tatili bekliyor. Sabah 09:30’dan akşam 16:30’a kadar sürecek sömestr okulunda, fiziksel ve sosyal gelişime katkıda bulunacak aktiviteler ile çocuklar yoğun okul temposundan uzaklaşacak, eğlenirken maksimumda öğrenmeye odaklanacaklar. (3-12 yaş) Detaylı bilgi ve kayıt için Ebru Karaduman Beden Atölyesi: (0216) 467 45 62. Yaratıcı Kaşifler Programı ile çocuklarınız benzersiz bir öğrenme deneyimi yaşayacaklar. MasterKids Yaratıcı Kaşifler programı, fen, doğa, coğrafya ve teknoloji dallarında aktiviteler sunan dinamik bir öğrenme programı.

Sanat, teknoloji ve fen bilimlerinde binlerce saat test edilmiş ve kendine özgü içeriğiyle, çocuklar için farklı bir öğrenim tecrübesi sağlamakta. Karakterini Canlandır bölümü ile de çocuklar kendi karakterlerini yaratacaklar. Çocuklarla öncelikler hayal ettikleri kahramanlarının özellikleri belirlenecek, daha sonra bu özelliklere göre karakterlerini çizecekler. En son aşamada ise 2 boyutlu bu dünyada hayal ettikleri karakterlerin, 3 boyutlu hamur heykellerini yapacaklar. Detaylı bilgi ve rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.

Onbir Art Tel: (0530) 731 68 50.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder