Gündem Çocukların şalter nöbeti!

Çocukların şalter nöbeti!

Paylaş
Çocukların şalter nöbeti!

Batman'da sık sık şalterin atmasıyla karanlıkta kalan mahalleliler, çocukları trafoya nöbetçi dikti

Batman'da, aşırı yüklenmeden dolayı sık sık şalterin atmasıyla karanlıkta kalan Hilal Mahallesi'nde, şalteri kaldırmak için çocuklar nöbet tutuyor. Bu tehlikeli duruma ise ne bir yetkili ne de aileler ses çıkarmıyor.

Haberin Devamı

Kış ayına girilmesiyle birlikte elektriklerin sık sık kesildiği Batman'ın kenar mahallelerinde aşırı yüklenmeden dolayı trafoların atan şalterini kaldırma işini çocuklar yapıyor. Hilal Mahallesi 3703 nolu sokaktaki 97/D numaratörlü trafonun şalteri, her gün akşam saatlerinde aşırı yüklenmeden dolayı atıyor ve bölge karanlıkta kalıyor.

ANAHTARI BİZZAT ARIZA EKİPLERİ VERDİ

Yaklaşık 3 aydır karanlıkla mücadele ettiklerini belirten mahalle sakinlerinden Abdulhaluk Ayaz, yükü kaldıramayan trafo sorununu defalarca DEDAŞ'a ilettikleri halde, trafo yokluğu mazeretiyle karşılaştıklarını söyledi. Diyaliz makinesine bağlı hastalarının da olduğunu belirten Ayaz, "Hemen hemen her kış aynı sorunla karşılaşıyoruz. DEDAŞ arıza ekipleri, trafoya çözüm bulacaklarına, trafonun kilidini küçük çocuklarımıza teslim etti. 10 dakikada bir elektrikler kesilince, çocuklarımız trafonun şalterini kaldırmak için gecenin bir saatinde dışarı çıkıyor. Çocuklar için bu oyun haline geldi" dedi.

Haberin Devamı

'KORKUYORUZ AMA MECBURUZ'

Bağlar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Dilan İregül ve Serhat Kaya, karanlıkta kalmamak için geceleri defalarca şarteli kaldırmak için trafoya geldiklerini belirterek, "Akşam olunca dersimizi çalışamıyoruz. Yarı yıl tatili öncesi verilen derslerin çoğunu mum ışığında yapmaya çalıştık. Bazen karanlık yüzünden çalışamadık. Öğretmenlerimizden azar işittik. Elektrik kesildiğinde hepimiz trafonun başına koşuyoruz. Şalteri kaldırdığımızda her an elektrik çarpmasıyla karşılaşabiliriz" diye konuştu.

DHA