Ferhan Kaya Poroy Çocukların sevgilisi
HABERİ PAYLAŞ

Çocukların sevgilisi

İş Bankası’nın yıllardır değişmeyen çok ama çok önemli bir özelliği var ki takdir etmemek, hayranlık duymamak elde değil. Artık bunun adına ‘sosyal sorumluluk projesi mi’ demeli yoksa ‘küçük yaştan müşteri ile duygusal bağ kurmak mı?’ bilemiyorum ama o her zaman çocukların sevgilisi olmayı başarıyor bir şekilde. Beni çeşitli renklerdeki oval metal kumbaralarıyla cezbetmişti çocukluk çağımda. Şimdi de ilkokullar arası satranç turnuvaları ve o müthiş çocuk kitaplarıyla kalbini kazanıyor çocukların. Çocuklara banka dediğinde ilk akıllarına gelen işte bu nedenle İş Bankası oluyor hep. Hatta bir ara benim kızım sürekli İş Bankası’nın çocuk serilerini okuduğu için kitap işini bir bankacılık faaliyeti sanmaya bile başlamıştı. İşte bu hafta köşeye İş Bankası diye başlamamın ana nedeni de bu... Üç yıldır devam eden ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyası...

Haberin Devamı

İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor. Ve böylece kampanyanın üçüncü yılında 3 milyon çocuğa ulaşılmış oluyor. Kampanya dün okulların kapanmasıyla başladı. Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine, karne notuna bakılmaksızın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan ‘Yazarlarımızdan Öyküler’ adlı kitap hediye ediliyor.

‘Sunuş’ yazısını Doğan Hızlan’ın kaleme aldığı kitapta, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner’e ait toplam 15 öykü yer alıyor. Üstelik bu yıl görme engelli çocuklar da düşünülmüş. Braille alfabesi ile de hazırlanan ‘Yazarlarımızdan Öyküler’ adlı kitap, ülke genelinde görme engelli çocuklara eğitim veren okulların kütüphanelerine de armağan ediliyor. Ne harika değil mi? Herkese iyi tatiller, keyifli okumalar diliyorum. Bu arada yarın Babalar Günü... Bu yıl babası zor zamanlar geçirmiş, onu birkaç kez ameliyata uğurlamış, onu kaybetme korkusuyla uykusuz geceler geçirmiş bir kız çocuğu olarak aslında her zaman kıymetini bildiğim babamın değerini daha iyi anladım. Canım babam, seninle daha çok Babalar Günü kutlamak istiyorum, seni çok seviyorum. Herkesin Babalar Günü kutlu olsun!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder