Gündem Çocuklarını satarken yakalandılar

Çocuklarını satarken yakalandılar

Paylaş
Çocuklarını satarken yakalandılar

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde, daha önce iki kız çocuklarını farklı ailelere sattıkları belirlenen nikahsız çift, 1 aylık kız bebeklerini satmaya çalışırken yakalandı

Sultandağı İlçe Emniyet Amirliği, nikahsız yaşayan 28 yaşındaki Mutlu Y. ve 32 yaşındaki Zehra B.'nin 1 ay önce dünyaya gelen bebeklerini Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde bir aileye para karşılığında vermeye çalıştıkları ihbarı üzerine harekete geçti.

Düzenlenen baskınla gözaltına alınan çift, emniyetteki ifadelerinde, biri 4 yaşında diğeri 1.5 yaşında iki kız çocuğunu da daha önce para karşılığında sattıklarını itiraf etti.

2 BİN VE BİN LİRAYA SATMIŞLAR

Çiftin, 4 yaşındaki kızları Sultan'ı Eskişehir'de yaşayan bir kişiye 2 bin lira, 1.5 yaşındaki Cemile'yi ise Emirdağ İlçesi'ndeki bir kişiye 1000 lira karşılığında verdiğini söylediği belirtildi.

1 ay önce dünyaya gelen bebekleri Aslı'yı da bir aileye vermek için birileriyle görüştüklerini anlatan çift, toplam 4 kız çocukları olduğunu, çocuklarını fakirlik nedeniyle başkalarına vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kız çocuklarını fakirlik nedeniyle başkalarına vermek zorunda kaldıklarını iddia eden Zehra B., çocuklarının babası Mutlu Y.'nin mevsimlik işlerde çalışarak tek odalı evin kirasını karşılamaya, karınlarını doyurmaya çalıştıklarını söyledi.

AFYONKARAHİSAR/DHA