Gündem Çocuklarıyla sokağa attılar

Çocuklarıyla sokağa attılar

Paylaş
Çocuklarıyla sokağa attılar

Şanlıurfa'da, inşaat malzemeleri satarken iflas eden Mehmet Gül, ailesiyle de sorun yaşayınca evi terk etti. Eşi Meliha Gül 3 çocuğuyla sokağa atıldı

Merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde oturan Gül Ailesi'nin çilesi, inşaat malzemeleri satan Mehmet Gül'ün bir süre önce iflas etmesiyle başladı. İflasının ardından ailevi sorunlar yaşamaya başlayan Mehmet Gül, bir hafta önce de evi terk etti.

KİRAYI ÖDEYEMEYİNCE

Eşi ve çocukları Mehmet Gül'ün gidişi ile ne yapacağını şaşırırken, bu kez ev sahibi, Gül Ailesi'nden evin 3 aydır ödenmeyen kirası olan 600 lirayı ödemelerini veya evi boşaltmalarını istedi.

Borcunu ödeyemeyen ve gidecek yeri olmadığı için evi boşaltmayan Gül Ailesi, dün akşam ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı. Gidecek yeri olmayan Gül Ailesi, eşyalarını bir depoya emanet bıraktıktan sonra, yanlarına aldıkları halı ve battaniyelerle Ali Baba Parkı'na geldi.

Sokakta kalan Meliha Gül, kızları 25 yaşındaki Servet, 18 yaşındaki Nebiye ile engelli olan 5 yaşındaki Ceylan ile Ali Baba Parkı'nda bir ağacın altında sabahladı.

Yoldan geçen ve parkın yanında bulunan apartman sakinlerinin yiyecek yardımında bulunduğu aile, gece boyu hem korktuklarını hem de yağmurdan korunmak için çabaladıklarını ifade etti.

"EVİMİZ YOK, BABAMIZ YOK"

Sokakta kalan ailenin tek öğrenim gören ferdi olan Kız Lisesi son sınıf öğrencisi Nebiye Gül ise gözyaşları içerisinde 5 gündür okula gidemediğini belirterek, “Evimiz yok, yatağımız yok, babamız yok.

Hiçbir şeyimiz yok. Ne yapacağız bilemiyorum. Gece yağmur yağdı, binaların altına koşup korunmaya çalıştık. Küçük kardeşim Ceylan ağlayıp durdu. Ona mı, kendi halimize mi üzüleceğimizi şaşırdık. İçimizde çalışan kimse de olmadığı için mecburen ben okulu bırakıp, iş arayacağım” diye konuştu.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA)