Serra Ababay Çocuklarla yaz tatili
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarla yaz tatili

Haberin Devamı

Okullar kapanıyor ve çocukların uzun süreler evde olacağı bir dönem başlıyor. Bu durumun zorlu yanları olacağı gibi fırsata çevrilecek taraflarının da olduğunu unutmayın. Yaz tatili çocuklardan “sıkıldım” sözünün çok daha fazla duyulacağı ve sınırların zorlanacağı bir dönem olabilir.

Öte yandan çocuğunuz yeni aktiviteler deneyebilir, yeni beceriler kazanabilir ve sizinle okul yorgunluğu ve sorumlulukları olmadan dolu dolu vakit geçirebilir.

Yaz tatili çocukların yaşlı aile büyükleriyle ya da bakıcılarla evde kalması demek değildir.

Bu değerli vakit, yaşına uygun aktivitelerle değerlendirilmelidir. Bu dönem, kuralların tamamen kaldırıldığı bir dönem de olmamalıdır. Fakat okul döneminde olduğu gibi uyumauyanma veya düzenli ders çalışma saati beklemek de olanaksızdır ve sadece çocuğunuz ile aranızda gerginlik yaratır. Yaz tatilinde;

● Kayıtlar dolmadan belediye, vakıf, dernek veya özel kurumların spor okullarına başvurabilirsiniz. Okuldaki sosyal ortam ve fiziksel aktivitelerin yerinin sporla doldurulması çok önemlidir.

● Birçok yerde açılan resim, maket, satranç, gitar, tiyatro, fotoğrafçılık veya dil kurslarını tercih edebilirsiniz.

● Düzenli kitap okuma ve yaz ödevlerini yapmak tatil sonrası okula uyumu destekler. Fakat tatilde olduğunuzu unutmayın, günde 1 saati aşmayan bir süre ayırın.

● Tablet ve telefon kullanımı aşırıya kaçmamalı, sınırlamalar devam etmelidir. Bu süre 3-6 yaş arası 30-40 dakika, 7 ve sonrası için birkaç saat olmalıdır.

● Sokakta oyun oynamak; keşif yapma, doğayı tanıma, sosyalleşme ve fiziksel aktivite için önemlidir. Sokak, suyla oynama veya rahatça boya yapmak için de iyi bir fırsattır.

● Aileden ayrı, akrabalarla geçirilen tatiller çocukları bireyselleştirir. Fakat ayrı kalma, 0-3 yaş arası hiç tercih edilmemeli, 3-6 yaşta 6-7 gün, 6 ve üstünde aileyle iletişim halinde biraz daha uzun olabilir. Fakat tüm tatili ayrı geçirmemek gerekir.

● Tatile gidemezseniz de, çocuğunuzun hayalindeki tatili evinizin bahçesinde bile yaratabilirsiniz!

Instagram: cocuklar_buyurken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder