Derya Özel Çocuklu kadının alışveriş çilesi
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklu kadının alışveriş çilesi

Haberin Devamı

Çocuklarını kış günlerinde park, bahçe gezdiremeyen anneler, çoğu zaman vakit geçirmek için soluğu alışveriş merkezlerinde alırlar. İlk başta parlak bir fikir gibi görünse de, ilk yarım saatin ardından bitmeyen istekler ve ihtiyaç molalarının sıklığından fenalık geçirmeye başlar zavallı anne. Tek çocukla bile bu kadar zorken, iki çocukla ne yapacağını şaşıran annelerden biriyim ben de.

Henüz kızlarım bebekken, sağa sola koşma, her gördüğünü isteme gibi eziyetler yoktu başımda. Oturttuğum arabalarında etrafa gülücükler saçarlardı, ya da uyurlardı. İşin güzel tarafı bu kadar. Gelelim bebek bile olsa benim için çileli tarafına… Aynı anda acıkıp, aynı anda altını kirleten bebeklerimle ilgilenmek için, bir alışveriş merkezinde sadece anne ve bebeklere ayrılan bir odacık bulmak, İstanbul’un göbeğinde petrol bulmak kadar zordu. Siz istediğiniz kadar pratik yöntemler bulun, an gelir, böyle bir odaya şiddetle ihtiyaç duyabilirsiniz

Hemen her alışveriş merkezinde anne- çocuk odası diye bir şey var ama bunlar çoğu zaman genel tuvaletin hemen yanına konuşlandırılmış, tuvalet kokusunun, bebek odasındaki atık bez kokusuna karıştığı, bir anneyle bebeğinin ancak sığabileceği, hijyenden uzak, derme çatma odacıklar maalesef. Düşünsenize, ikizlerimin aynı anda altını değiştirebilmem imkansız ama en azından her ikisi de gözümün önünde olsun desem, o da imkansız. Bebeğini emzirmek için kapının önünde sıraya girmiş kadınlar, altını kirlettiği için huysuzlaşmış bebeklerin isyanı, annelerin kendi aralarındaki “sıra benimdi hanfendiii” cümleleri arasında, bir de içeride temiz bir alan bulup işini halletme çabası…

Hayat Odası


Bugüne kadar bir ya da iki tane AVM’de ferah ve temiz diyebileceğim anne çocuk odasına rastladım. Gerisi benim gibi çok çocuklu anneler için tam bir hüsrandı. Derken bir gün tüm annelerin hayali olan bir oda yapıldı Kanyon alışveriş merkezinde. İçinde yok, yok.
Birazcık sıcak gibi gelen çocuğunuzun ateşini bile ölçebileceğiniz, rahat bir ortamda bebeğinizi emzirebileceğiniz, ve hatta uyuyan çocuğunuzu rahat bir yere yatırmak için iki tane yatağın ve iki tane de deneyimli hemşirenin bulunduğu, bebeğin mamasını ısıtmak için sıcak suyun her daim hazır olduğu bir masal odası burası.

Yanınızda taşıdığınız çantanıza bebeğinizin bezini, mamasını, ıslak mendilini, pişik kremini, yedek giysisini, meyve püresini, oyuncağını vs koyayım derken, bir bakmışsınız o çanta 1 ton ağırlığına ulaşmış bile. Bunların neredeyse hepsini ve üstelik en seçkin markaların ürünlerini, işte bu Hayat Odası’nda bulabiliyorsunuz. Tüm annelerin hayalindeki anne çocuk odası olduğu için, bana kalırsa burası bir “Hayal Odası” olmuş. Dilerim “Hayat Odası” tüm alışveriş merkezlerine örnek olur. Hayat Odası’nı hayata geçiren herkesin emeğine sağlık.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder