Yaşam Çocukluğundan beri mutfaktan çıkmıyor

Çocukluğundan beri mutfaktan çıkmıyor

Paylaş
Çocukluğundan beri mutfaktan çıkmıyor

Nermin Bezmen'le yaşadığı aşkla tekrar gündeme gelen eski manken-oyuncu Tolga Savacı

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Eski oyuncu-manken Tolga Savacı bir süredir Nermin Bezmen’le yaşadığı aşkla gündemde. Öte yandan 27 aylık baba olan Tolga Savacı şimdilerde zamanını ablası, eski manken Sibel Savacı’nın sahibi olduğu Kadıköy’deki A’la Restaurant’ta geçiriyor.
Restoranın mutfağından işletmesine kadar her şeyiyle ilgilenen Savacı, kimi zaman da önlüğü giyip Nermin Hanım ve arkadaşlarına yemek yapıyor...

Ablasının restoranıyla ilgileniyor
Son zamanların en şaşırtıcı magazin haberi hiç şüphesiz Tolga Savacı ve Nermin Bezmen aşkı oldu. Eski oyuncu-manken Tolga Savacı(47) ve yazar Nermin Bezmen(56)’in birlikte fotoğrafları yayınlanınca herkes ‘yeni bir aşk’ın doğduğunu anladı. Ama ikili ‘sadece bir proje’ üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Oysa yaşadıkları aşk öyle gizlenecek cinsten değildi. Hem aralarındaki yaş farkı, hem de Nermin Bezmen’in geçtiğimiz yıl vefat eden eşine duyduğu büyük aşkı kitaplara vesile olacak bir şekilde yaşayışı, anlatışı bu yeni aşka duyulan ilgiyi artırdı. Nermin Bezmen’in eşine duyduğu aşkı anlatan romanı ‘Bizim Gizli Bahçemizden’ ve ardından yayımladığı ‘Gönderilmeyen Aşk’ Tolga Savacı’yla yaşadığı aşk yüzünden, yazarın okuyucu sayısını azaltmış veya güvenini kaybetmesine neden olmuş mudur bilinmez...

Ama Nazire Dedeman’ın doğum günü davetinde karşılaşan çiftin arkadaşlığının aşka dönüşmesi, Tolga Savacı’ya yaradı! Çünkü 80’lerin en yakışıklı aktörü diye anılan, sadece belli bir jenerasyonun tanıdığı Savacı bu aşkla tekrar gündeme geldi.

Her ne kadar Tolga Savacı’yı Banu Alkan’la çevirdiği ‘Arzu’; Hülya Avşar’la ‘Tapılacak Kadın’ ve ‘Sekreter’ adlı filmlerden hala hatırlasak da aslında o bir zamanlar İtalya’da mankenlik yaptı, su topu oynadı ve ayrıldığı eşi Özlem İbrahimoğlu ile birlikte Dalyan’da bir butik otel işletti.

İlk evliliğini Aylin Livaneli’yle yapan Tolga Savacı, ikinci evliliğini yaptığı Özlem İbrahimoğlu’ndan bir de çocuğu oldu. 27 aylık Atilla adında bir oğlu olan Tolga Savacı, gündemde olduğu şu günlerde gelecek projeleri bekliyor, ‘özel hayatı’yla da anılmak istemiyor! Babalığın yanısıra kız kardeşi eski manken Sibel Savacı’nın açtığı Kadıköy’deki A’la Restaurant’la ilgilenmek, lokantanın mutfağında yemekle haşır neşir olmak, misafirlerini ağırlamak bugünlerde onun tek ilgi alanı...

Nermin Bezmen’e mürekkep balıklı makarna yapmış
Geçtiğimiz günlerde bir dergide A’la Restaurant’ı Nermin Bezmen’in favori yeri olarak okudum. Ben de restorana göz atmak, biraz da Tolga Savacı’nın gündeme geldiği Nermin Bezmen aşkıyla ilgili konuşmak üzere buluştum. Televizyon kanallarında rahatça aşkını açıklayan Savacı’nın bize de aynı rahatlıkla konuşacağını düşündüm.

Bir de kardeşi Sibel Savacı yerine röportajda kendi bulunmak isteyince, ne yalan söyleyeyim “Tolga Savacı herhalde yemeklerle birlikte hayatını da anlatacak” dedim. Ama Tolga Bey, televizyonlarda yeterince konuştuğunu, sonra pişman olduğunu söyledi... Hal böyle olunca, öncelikle A’la Restaurant’ın Nermin Bezmen için ne ifade ettiğini, bu yeri neden çok sevdiğini sordum Savacı’ya...

Meğer Tolga Bey, sevgilisi Nermin Hanım’la arkadaşlarını restoranında ağırlamış ve onlara kendi elleriyle mürekkep balığı soslu makarna yapmış! Mutfağa merakının nereden geldiğini sordum Tolga Bey’e: “Çocukluğumdan beri böyle” diye yanıtladı.

Annesinin çok güzel yemek yaptığını, gittiği yerlerden yemek tarifleri topladığını ve yemek kitaplarını takip ettiğini de ekledi. Bir de sır verdi Tolga Bey: Nerede yemek yesem yüzde 90 içeriğinde ne olduğunu anlarım, öyle bir yeteneğim var.

Viyana usulü schnitzelde iddialı
A’la Restaurant Kadıköy’ün en meşhur caddesi Bahariye’de bulunuyor. Eski iki katlı bir Rum evinin restore edilmesiyle yapılan A’la Restaurant’ın nostaljik havasının Nermin Hanım’ın da çok hoşuna gittiğini söylüyor Tolga Savacı.
Güne Kadıköy’ün ünlü semt pazarında başlayan Tolga Savacı, en taze sebzeleri, meyveleri A’la Restaurant için pazardan kendi seçiyor. Tereyağını şehir dışındaki bir mandıradan getirten Tolga Savacı, zeytinyağını da Ayvalık’tan alıyormuş. Asla dondurulmuş et kullanmadığını söyleyen Savacı, etleri de Kadıköy’den günlük temin ediyor, en tazesini restoranında müşterilerine sunuyor.
Tolga Bey’in dünya lezzetlerine meraklı olduğunu çevreye bakınca hemen anlıyorsunuz. Çeşitli dünya mutfaklarını konu alan kitaplar, dergiler var etrafta... Restoranda bulunan sohbet köşesinde bu kitapları rahatlıkla okuyabilirsiniz. Tolga Bey özellikle Akdeniz mutfağına meraklı olduğu için çoğunlukla Akdeniz mutfağıyla ilgili yemek kitapları var bu köşede.
İtalya’da mankenlik yaptığı dönemlerde ev makarnası yapmayı bile öğrenmiş Tolga Bey. Dalyan’da otel işlettiği yıllarda da mutfakla ilgilenen Tolga Savacı, A’la Restaurant’ın Viyana usulü schnitzel’de çok iddialı olduğunu söylüyor. Yanında tarifi Tolga Bey’e ait patates salatasının sunulduğu schnitzel, dana, hindi ve tavuktan yapıyor. Porsiyonu 150 gram civarında olan schnitzelden başka soya, taze sebze eklenerek yapılan Çin tavuğu da çok seviliyor.

Grup rezervasyonları için mutfağa giriyor
A’la Restaurant’ta isterseniz uzun uzadıya yemek yiyebilir, isterseniz atıştırmalık bir şeyler ısmarlayabilirsiniz. Örneğin başlangıçtaki börek tabağı, çaylar için çok uygun. İçerisinde sigara böreği, muska böreğinin bulunduğu bu tabak iştah açıcı olarak da yenilebilir.

Her güne özel menüler hazırlanan A’la Restaurant’ta öğle saatlerinde günlük çıkan yemekler hemen tükeniyormuş. Günün çorbasıyla başlayan bu yemekler, sıcak ev yemekleri ve tatlıyla birlikte çok doyurucu. Ayrıca hesaplı, sadece 9 buçuk TL. A’la Restaurant’a öğle yemeğine gelenler ise çoğunlukla Tolga Bey’in köftelerinden yemek istiyor.

Köftenin neden bu kadar çok tercih edildiğini sorduğumda, “İçerisine Urfa’dan özel olarak getirttiğim acıyı koyuyoruz. Gerisi evlerimizde yapılan annemizin maydanozlu köftesi gibi... Belki de bu nedenle çok seviliyor” diyor. 40 kişilik bir restoran olan A’la Restaurant özel davetler için de kapatılabiliyor. O zaman Tolga Bey önlüğünü giyip mutfağa giriyor ve kendi de mutlaka birkaç yemek yapıyor.

Marmaris’ten getirdiği sakızla bir de sakız muhallebisi yapan Savacı, kimi yemekleri her gün yapmadığını söylüyor. Hemen hemen her gün kafenin başında duran Savacı’yı siz de restoranında görebilir, davetleriniz için arayabilirsiniz. Salataların, makarna çeşitlerinin bulunduğu restorana 12’den sonra günün istediğiniz saati gidebilirsiniz. Serasker Cad. Sakız Sok. Altıyol-Kadıköy Tel: 0 216 349 09 42

4

Haberin Devamı