Eğitim - Kariyer ‘Çocuktan gelen müfredat’ ile model olma hedefinde

‘Çocuktan gelen müfredat’ ile model olma hedefinde

Paylaş
‘Çocuktan gelen müfredat’ ile model olma hedefinde

İstanbul Çekmeköy’de geçen yıl eğitim-öğretime başlayan Kayı Okulları, tek tip müfredat yerine ‘çocuktan gelen müfredat’ ile Türkiye’ye model olacak bir sistem kurmayı hedefliyor

Müyesser ÜNAL / POSTA

Türkiye’de ilk kez uygulanan ECAS Programları ve çocuğa sunulan tek tip müfredat yerine ‘çocuktan gelen müfredat’ kavramıyla oluşturduğu eğitim modeliyle yola çıkan Kayı Okulları, diğer okullar için rol model olma hedefinde. İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geçen yıl kapılarını açan okulun klasik eğitim alışkanlıkları yerine bilgi, beceri ve deneyime dayalı çocuklara sosyal hayatta da başarı getirecek bir modelle eğitim verdiğini ifade eden Kayı Okulları CEO’su Deniz Demirtaş,”Türkiye’ye model olabilecek bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Programlarımızı kullanma hakkı vermeyi de düşünüyoruz” dedi.

Yaratıcılık ön planda

Uyguladıkları modelle eğitimi sınıf dışına taşıdıklarını belirten Demirtaş, tasarladıkları farklı eğitimsel mekanlarla klasik metotlar yerine eğitim modellerinin temelini yaratıcılık üzerine kurduklarını söyledi. Atölyelerle öğrenmeleri birer deneyime dönüştürdüklerini anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Gerçek hayatta olduğu gibi disiplinler arası duvarları kaldırarak, tüm branşların iç içe geçtiği bütünsel bir yaklaşımla eğitim sürecimizi yürütüyoruz. Proje yaklaşımlı öğrenmeler ve sanat çalışmalarıyla yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkaran çocuklarımız, kendilerini, yeteneklerini keşfediyorlar, seslerini duyurmak için birçok seçenek olduğunun farkına vararak üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar.”

Ormanla içiçe eğitim

Demirtaş, 34 dönüm üzerinde yer alan okulun, anaokulundan liseye eğitim programını ormanın verdiği imkanlarla zenginleştirdiğini belirtiyor ve ekliyor: “Ormanda koşarak, dokunarak, görerek, koklayarak, hissederek, keşfederek öğrenen çocuklar yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize doğa içinde daha fazla yaşama ve öğrenme fırsatı sunuyoruz.”

Yeni kampüs planları var

Bünyelerindeki okul sayısını artırarak büyümeyi planladıklarını aktaran Deniz Demirtaş, “İlk etapta kendi bölgemizde büyük bir anaokulu ve lise, daha sonra Avrupa yakasında büyük bir kampüs, sonrasında ise dört yıl içinde olmak üzere Ankara’da bir kampüs açma planlarımız bulunuyor” dedi. Demirtaş, beş yılda 100 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı