Çoğumuzun mutfakta yanlış yaptığı veya bilmediği 15 şey

Günlük mutfak işlerimizi daha yönetilebilir ve pratik hale getirmenin birçok yolu var. Bahse varım ki, bunların yarısını bile duymadınız! İşte zorlu işlerden birçoğuna veda etmek için 15 ipucu...  

19 Temmuz 2017, Çarşamba 09:25
A A
1. KEK ISITMA

1. KEK ISITMA

Çikolatalı pastalarınızın veya keklerinizin bir mikrodalga fırında ısıtılması çok daha lezzetli olmasını sağlayacak.  

2. SIÇRAMALARI ÖNLEMEK

2. SIÇRAMALARI ÖNLEMEK

Miksere yerleştirilen kağıt tabak, istenmeyen sıçramaları ortadan kaldıran geçici bir kapak görevi görecek.

3. ÇİKOLATA CİPSİ YAPMAK

3. ÇİKOLATA CİPSİ YAPMAK

Çikolatalı cips yapmanın en kolay yolu patates soyucu kullanmaktır. Basit ama etkili bir çözüm!  

4. SEBZELERİ KORUMAK

4. SEBZELERİ KORUMAK

Salata yapraklarını durulamak ve onları kağıt peçeteler arasında saklamak, ömrünü iki katına çıkaracaktır.  

5. HİNDİSTANCEVİZİNİ AÇMAK

5. HİNDİSTANCEVİZİNİ AÇMAK

Fırını 400 dereceye kadar önceden ısıtın. Hindistan cevizi kabuğunun içine bir delik açın ve sıvıyı dökün. Hindistancevizini yaklaşık 15 dakika boyunca fırında tutun. Bu basit eylemler sayesinde, hindistancevizi kendiliğinden çatlayacaktır. Tek yapmanız gereken açık bir yerinden bölmek.  

6. MANTARLARI TEMİZLEMEK

6. MANTARLARI TEMİZLEMEK

Uzmanlar akan suyun altında mantarların yıkanmasına karşı tavsiyede bulunuyor. En iyisi, ıslak bir havlu ve fırça kullanarak temizlemek; bu, aromayı korumaya yardımcı olacaktır.  

7. MUZLARIN ÖMRÜNÜ UZAT

7. MUZLARIN ÖMRÜNÜ UZAT

Muzları demet halinde saklamayın. Yapmanız gereken şey, onları birbirinden ayırmak, uç kısımlarını streç filmle sarmak ve buzdolabına koymak. Bu yöntem muzun ömrünü uzatacaktır.  

8. ÇITIR KAHVALTI

8. ÇITIR KAHVALTI

Kutuyu birkaç dakika bile açık bırakırsanız, mısır gevreğinin çıtırlığı gider. 5-10 dakika boyunca sıcak bir fırın içine yerleştirip bekletirseniz kolayca bu sorunu aşabilirsiniz. Bu yöntemi aynı zamanda patates cipsi ile de deneyebilirsiniz.  

9. KIZARTMA TAVALARININ TEMİZLENMESİ

9. KIZARTMA TAVALARININ TEMİZLENMESİ

Çok kirli kapları ve tepsileri temizlemek için hızlı bir çözüm: Kaynar suya koyun ve az miktarda sirke ekleyin. Bu gerçekten zaman ve çabadan tasarruf sağlar!  

10. HAMBURGERDEKİ PEYNİRİ ERİTME

10. HAMBURGERDEKİ PEYNİRİ ERİTME

Gerçek bir cheeseburger yapmak için, et hazır oluncaya kadar bekleyin, üzerine bir dilim peynir koyun ve kızartma tavasını bir kapakla örtün. 3-5 saniye sonra peynir eriyecek.   

11. YİYECEKLERİN DİBİNDE KALANLARI KURTARMA

11. YİYECEKLERİN DİBİNDE KALANLARI KURTARMA

Bir kavanozun dibinde kalan reçel, çikolata yayma veya fıstık ezmesi gibi yiyecekleri toplamanın süper lezzetli bir yolu var! Sadece tahıl ve süt ekleyin! Hem harika bir kahvaltı yapacak hem de en sevdiğiniz yiyecekler boşa gitmediği için mutlu olacaksınız!  

12. SOĞANI AĞLAMADAN KESMEK

12. SOĞANI AĞLAMADAN KESMEK

Soğanların ağlatma etkisinden kendinizi korumak için, kesmeye başlamadan önce kesme tahtasına limon suyu sürün.  

13. YANAN KURABİYELERİ KURTARMAK

13. YANAN KURABİYELERİ KURTARMAK

Kurabiyeleri bir rende yardımıyla yanan kısımlarından kolayca ayırabilirsiniz. Hiç kimse bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenmeyecek!  

14. PAKETİ KASEYE DÖNÜŞTÜRMEK

14. PAKETİ KASEYE DÖNÜŞTÜRMEK

Yiyeceğinizi kaseye dökmek yerine pakedi bir kaseye dönüştürebilirsiniz. Ön kısmı fotoğraftaki gibi bir çift makasla açın. Kapağı tamamen çıkarın ve cipslerinizi yenmeye hazır!  

15. SİNİR BOZUCU ANTEP FISTIĞINI AÇMAK

15. SİNİR BOZUCU ANTEP FISTIĞINI AÇMAK

Yarısı açılmış fıstığı kolayca nasıl kıracağınızı biliyoruz. Atılmış bir fıstık kabuğunu kullanarak, yandan ufak şekilde açılmış fıstığın arasına koyup aşağıya veya yukarı doğru hareket ettirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Afiyetle!