Bilim - Teknoloji Çok bekledik ama gelmediler!
Paylaş
Çok bekledik ama gelmediler!

Oyuncuların uzun süre merakla beklediği ama hiçbir zaman gelmeyen, buhar olup uçan oyun ve cihazlar

Yayınlanma şansı bulamayan, ancak hiçbir zaman da iptal edilmeyen yazılım ve donanımlara vaporware adı veriliyor. Yıllar içinde vaporware hastalığına yakalanan birçok dev proje bulunuyor. Bu projelerin bazılarının beklentileri şu an geçekleştirilemeyecek kadar yüksek olduğundan geliştiriciler tarafıdan tam olarak desteklenmezken, bazıları ise parasızlıktan sessiliğe bürünmüş durumda bulunuyor. Bunlarının en iyi örneklerinden biri, defalarca gecikmeye uğrayan efsane oyun Duke Nukem'ın son hali Duke Nukem Forever. İşte vaporware haline gelen 5 konsol ve oyun.

Haberin Devamı

Phantom (Oyun konsolu): 2002'de PC oyunlarını çalıştırabilen oyun konsolu olarak tanıtılan Phantom, oyun platformu olarak Windows ile kafa kafaya yarışmaya hazırlanıyordu. Phantom takımı, oldukça iyi fikirlere ve hedeflere de sahiplerdi.

Phantom'da bir optik sürücü olmayacaktı, bunun yerine oyunlar isteğe bağlı olarak indirilecekti. Cihazın çalışan bir prototipi 2004 yılındaki E3'de görüntülendi. Ancak takım bir çevrim içi içerik sağlama sistemi geliştirmeye çalışırken çıkış tarihi gecikti ve Phantom, 2006'da şirketin web sitesinden kaldırıldı.


Diğer bir konsol ve oyunlar

Action GameMaster (konsol): CES 1994'de duyurulan cihaz, bir el konsoluydu ve NES, SEGA Genesis, Super Nintendo kartuşlarını ayrı olarak satılan adaptörler yoluyla çalıştırabiliyordu. Ancak GameMaster, Active'in diğer oyun girişimleriyle birlikte 1994'ün devam eden aylarında kayboldu.

Shenmue III (oyun):
Etkileyici bir hikayeye inanılmaz bir oynanabilirliği ekleyen Sega/Am2 oyunu Shenmue III, Japon oyun editörleri tarafından en çok beklenen devam oyunu olarak gösterilse de SEGA'nın fon bulmada sorun yaşadığı biliniyor.

Haberin Devamı

Elite 4 (oyun): Orijinal Elite, David Braben ve Ian Bell tarafından BBC Micro için geliştirilmiş ve 1984'de yayınlanmıştı. Elite, daha sonra yayınlandığı sistemlerde de başarılı olmuştu. Oyunun iki devamı bulunuyor: Frontier: Elite II ve Frontier: First Encounters. Hayranları Elite 4'ün yayınlanmasını sabırla beklemeye koyulmuş ve David Braben, Elite 4'ün 2006'da takımın gelişirdiği diğer bir oyun olan The Outsider'ın ardından yayınlanacağını söylemişti. The Outsider'ın geliştirme sürecinin de durdurulmasına rağmen oyun, bugün hala gün yüzüne çıkmayı başaramadı. Son iddia, 2014 yılının Mart'ında PC'lere geleceği yönünde. Ama yine de fazla umutlu olmanın bir anlamı yok...

Project Milo (oyun): Lionhead imzasını taşıyacağı söylenen Project Milo'nun bir oyun olup olmadığı konusu bile henüz açıklığa kavuşmuş değil. 2009'daki E3'te tanıtılan "oyun", Kinect ile insan hareketlerini ve konuşmasını algılayabiliyordu.

Project Milo, E3 2010'da hiç ortalarda yoktu. Bir Microsoft çalışanı, bir ay sonra Project Milo'nun bir oyun olmadığını ve yayınlanmasının hiçbir zaman planlanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Resimlerle: Dikkatinizden kaçmış olabilecek 10 oyun

Kaynak: CHIP Online