Dr. Haydar Dümen Cok geç kalmadan...
HABERİ PAYLAŞ

Cok geç kalmadan...

Haberin Devamı

Gençlere zamanı gelince her şeyi yaşayacaklarını anlatıyorum. Ama bir de geç kalanlar var. Yaşı cinselliği yaşamak için uygun olup hiçbir şey yapmayanlara sesleniyorum. İleride evleneceksiniz, kadınınızı üzmeye hakkınız yok, tren kaçmadan hayatınızı yaşayın.

BÖYLE SORU YOK!

Piton rahat durmuyor


18 yaşındayım. Benim piton rahat durmuyor. Sürekli ilişkiye girmek istiyor. Kızlardan isteyeceğim ama sert tepki gösterirler diye korkuyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Ne dedin şaşkın okurum? Kızlardan ne isteyeceksin? Yani fukaranın acıncıdırıcı ya da arsız sırıtkan yaklaşımlarıyla “Şu fakire yardım edin” diye mi söze başlamayı düşünüyorsun? İlk cümle .... seninle ben falan filan... diye konuşsan senin piton 6 ay dersini alır, önüne körpe kuzu koysan başını kaldırır bakmaz!!! Dışarıda bir ton sorun yaşanırken sen düşmüşsün pitonun derdine. Umarım yolun düşmeden Madrid’e aklın başına gelir, bu kafa neden böyle diye birileri de sana yol gösterir.

İlişki konusunda kafam karışık

19 yaşında kızım. İlişkiye girmeyi çok istiyorum ama ileride ne olur diye düşünüyorum. Kafam çok karışık.

CEVAP

Bütün kızlar senin gibi sevgili okurum, tümünün kafaları karışık. Yukarıda bıyık, aşağıda sakal. Kuzuyu kurt çevirmiş, sahibi çağırıyor. Kuzu kaçıp kurtulmuş. Önünde bir dere, başka bir kurt yukarıda su içiyor. Kurt, kuzuya “Suyumu bulandırdın, seni yiyeceğim” deyince, kuzu “Ben derenin akışına göre aşağıdayım, suyunu nasıl bulandırırım” demiş. Kurt ise “Anlamam, aşağıdan da yukarıdan da geçsen seni yiyeceğim” diye işi bitirmiş. Sevgili okurum, hormonların nedeniyle ateş gibi yanıyorsun. Ne var ki Türkiye’de yaşıyorsun, hem dikkatli olmalı hem de ailenden yardım almalısın.

Neden tam sertleşmiyor?

30 yaşındayım. Bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Penisim tam olarak sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken bile yumuşak. 8 ay sonra evleniyorum. Acil yardım istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bu işin acili olmaz. Çünkü organının mekanizması sağlam. Ancak ruh yani psikolojik yapında takılma var. Oyun kuralına göre oynanmamış. Evleneceğin eşin de hiçbir şey bilmiyor. O da beceri ve marifetleri senden bekliyor. Hele bir evlenin. 1 hafta, 10 günü dert etmeyin. Hâlâ sorun devam ediyorsa, bizler devreye girelim, el ele verelim. Aslında çeşme suyu gibi kolay akarı bir nehir gibi olmasa da dereye çevirelim.

Evlenmeden ilişkiye giremem

Cinsel ilişkiye girmedim. Çünkü evlenmeden yapamam. Bazen isteğim çok artıyor, porno izleyip tatmin olmaya çalışıyorum. Sizce bu doğru mu? Tedavi olmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, yaptığın çok yanlış değil. Ama kendin hakkında verdiğin karar baştan sona yanlış. Bu koşullar evlilik kurumunun intiharı demektir. Oyunu kuralına göre oynamalıydın. Yaratılışın yaş dilimleri de bu konuda 15’inde başlar. Sosyal olarak da 20 yaşından sonra ilişki önerilir. Sen hepsine karşı çıkmışsın, ben ne yapayım?

Spermlerim artar mı?

16 yaşındayım. Uzun süre mastürbasyon yapmamak sperm sayısını artırır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşta böyle şeyleri kafana takma. Artsa ne olacak, artmasa ne olacak? Hayat koşusuna erken başlamışsın. Umarım ayağın tökezlenip düşmezsin.

Kızlık zarı yırtılmış mıdır?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Ertesi gün pembemsi akıntı gelmiş. Sonrasında da iki damla kan görmüş. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, bir yerden kan gelirse orada zedelenme olmuş demektir. Kılcal damarların incinmiştir, bunun bir başka adı zarın yırtılmasıdır. Belki de olmamıştır. Sizler böyle dolu dizgin gidin. Sonra da samanlıkta toplu iğne arayın.

Kız hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İstemeden boşaldım ve spermler kızın vajinasına bulaştı. Kız arkadaşım hamile kalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, tahminime göre gebe kalmadı. Ama şanssızlık her zaman söz konusudur. Sende olan olmuş. Benim bu sözlerim bu işleri yapanlara uyarı. Bilgili olun. Önlem alın, başınızı derde sokmayın.

İlişkide boşalamıyor

21 yaşında kızım. Sevgilim 26 yaşında. Daha önce ilişkiye girmedi, hiç tecrübesi yok. 1.5 aydır erken boşalıyor. Bu durum nasıl düzelir?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla alışır. Yani ben iki sevgiliye nasıl yöntem tarif edebilirim ki? Bir kere bunun adı cinsel ilişki olduktan sonra konulur. Ona da ben karışamam, sizin kararınız.

İlişkiye girdik ama...

18 yaşındayım, ilişkiye girdim. Yanlışlıkla içine boşaldım. Kız arkadaşım bir şey hissetmedim diyor ama ben boşaldığımı biliyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Neyine yardım edeyim değerli okurum? Kız gebe değil, belki bir jinekolog size yardım edebilir. Kızın manevi durumu için moral istiyorsan bu yanlışı düzeltecek olan sensin. Biz uzaktan gazel okuyamayız. Ama görüyorum ki sen de çok havalardasın. Bana göre pusulayı da şaşırmışsın. Biraz yardıma ihtiyacın var. Hadi bir babana soruver.

Erken boşalıyorum

19 yaşındayım, erken boşalıyorum. Girdiğim her ilişkiden boş dönüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, çok erkekte var. Onu tedavi ediyoruz. Ama şimdi değil. Evlilik koşulları olduğu zaman tedavisi söz konusu, hiç sinirlerini bozma.

Cinsel birlikteliğim olmadı

31 yaşındayım. Şimdiye kadar cinsel ve duygusal birlikteliğim olmadı. Evlenmeden önce geneleve mi gitmem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmen gerekmez. Gidersen de başarılı olamayacak, daha çok panikleyeceksin. Bugüne kadar beklemen aleyhine işlemiş. Sanırım evlenince sorun yaşayacaksın. Ama sorunların üstesinden geliriz. Bana sorarsan geç kalma. Hayat saatinin çarkı dönüyor.

Utancımdan yerimden kalkamıyorum

23 yaşındayım. İlk defa bir sevgilim oldu. Sevgilimle el ele bile tutuşsak penisim sertleşiyor. Beni öyle görecek diye korkuyorum. Oturduğum yerden kalkamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çözümü yok. Ama giysilerle önleme olanağın var. Onu da sen düşün.

Yüzde 100 korur mu?

Doğum kontrol haplarının kadınlar üzerindeki etkileri nedir? Haplar yüzde 100 koruma sağlar mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu tür hapları 1 gün bile ara vermeden kullanmak, doktorun önerilerine, kurallar uymak gerekir. Hormonal nitelikli olduklarından hekimin denetimi altında olmak şart.

İlk gece beni korkutuyor

27 yaşında, nişanlı kızım. 2 yıllık ilişkim var. Nişanlımla hiç ilişkim olmadı. İlk geceden çok korkuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir evlen, sonra gerekirse tedavi olacaksın, karar senin.

GÜNÜN SÖZÜ

Özlem alev gibi yükselebilir. Zamanla külenebilir de asıl olan ateşin yürekteki izidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder