Gündem "Çok hasta kurtardım, çocuklarıma çare olamıyorum"

"Çok hasta kurtardım, çocuklarıma çare olamıyorum"

Paylaş
"Çok hasta kurtardım, çocuklarıma çare olamıyorum"

"Çok hasta kurtardım, çocuklarıma çare olamıyorum"

Konya’da 112 Ambulans Komuta Merkezi’nde görevli pratisyen hekim 33 yaşındaki Mehmet Kayıkçı’nın doğuştan düz beyin sendromu hastası kızı 9 yaşındaki Ayşegül, hastalığından dolayı konuşamıyor, oturamıyor, yürüyemiyor. Kayıkçı'nın oğlu 6 yaşındaki Veysel Emre'nin ise doğuştan böbrek yetmezliği nedeniyle belden aşağısı felçli. Kayıkçı, “Çocuklarım gözümün önünde eriyor. Birçok insanın hayatını kurtarmama rağmen, çocuklarımın durumuna karşı elimden bir şey gelmiyor” dedi.

Mesleğinde 7’nci yılını dolduran pratisyen hekim Mehmet Kayıkçı, iki çocuğunu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına götüremediğini ve bundan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Kayıkçı, “Kızım Ayşegül doğuştan düz beyin sendromu hastası. O yüzden yürüyemiyor, oturamıyor, konuşamıyor” dedi. Kayıkçı, oğlu Veysel Emre'nin ise doğuştan böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle belden aşağısının felç olduğunu ayrıca astım ve bronşit hastalağına yakalandığını söyledi. Mehmet Kayıkçı, “Oğlum, üç günde bir diyalize giriyor. Çoğu zaman evde okjisen tüpü kullanıyor. Özel bir rehabilitasyon merkezine gidiyor. Bilgisayar kullanmasını bildiği için, bilgisayarda oyun oynamasını ve çizgi film izlemesini çok seviyor” diye konuştu.
İki çocuğunun da tedavisinin sürdüğünü kaydeden Kayıkçı, “Ama hastalıklarıyla ilgili kesin çözüm yok. Terzi kendi söküğünü kendisi dikemez. Çocuklarım gözümün önünde eriyor. Birçok insanın hayatını kurtarmama rağmen, çocuklarımın durumuna karşı elimden bir şey gelmiyor. Bu yüzden de üzülüyorum. Eşimle birlikte kendimizi evlatlarımaza adadık” dedi.

İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)

Haberin Devamı