Samet Aybaba Çok kolay oldu
HABERİ PAYLAŞ

Çok kolay oldu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ne farklı bir galibiyet ve büyük bir moralle başladı. Bu durum hem Beşiktaşlılar hem de futbolumuz adına sevindirici bir durum. Ancak alınan bu güzel 3 puanın fazla abartılmaması gerektiğini de söymemek gerek. Çünkü Siyah-Beyazlılar’ın gruptaki asıl rakiplerinin İngiliz ekibi Stoke City ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev olacağı kuralar çekildiğinde belliydi. Maccabi Tel Aviv sıradan bir takım görüntüsündeydi.

[[HAFTAYA]]

Sıradan takımlar ne yapar? Basit oynar, alanı daraltmaya çalışır ve kontratakla gol aramayı hedefler. Ancak Beşiktaş’ın erken gelen golü İsrail ekibinin tüm planlarını alt-üst etti. Oyunun genelde hakimi görüntüsünde olan Beşiktaş’ın biraz daha kollektif futbol sergilemesi gerekiyor. Çünkü bireysel oyunda öndeki oyuncular savunma anlayışından yoksun olduğu için kenarlarda büyük boş alanlar bırakıyorlar. Simao, Quaresma ve Almeida’yı orta saha ve defansa yardım etmeleri konusunda çalıştırmak şart.

Haberin Devamı

Ayrıca maç kondisyonu açısından sıkıntılı gözüktü Beşiktaş. Bunun nedeni de hazırlık döneminde fazla maç yapılmaması. İlerleyen haftalarda bu sorunun giderileceğini düşünüyorum. Taraftara gelince... Türk insanına yakışır bir centilmenlikte inanılmaz bir seyirci vardı İnönü Stadı’nda. Söylentilerin aksine dün geceki Maccabi Tel Aviv sınavı çok kolay geçti. Hem tribündekiler hem de saha içindekiler açısından.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder