Siyaset 'Çok konuşması demokrasiye uygun değil'
Paylaş
'Çok konuşması demokrasiye uygun değil'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, “Sabrımız taşarsa bildiklerimizi açıklarız” sözleri siyasette de tartışma yarattı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Türk ordusu bizim göz bebeğimizdir. Sık sık gündeme getirilip, ordumuzla ilgili bazı konuların tartışılmasını hoş karşılamıyorum ve Genelkurmay Başkanları da sık sık demeç veriyorlar. Bunu da demokratik bir ülkede uygun bulmuyorum. Genelkurmay Başkanlarının sık sık konuşmamaları gerekir. Konuştukça yoruma sebebiyet veriyor. Bunu, devletin kurumlarıyla, başbakan ile paylaşabilir. ‘Benim de bildiğim bir şey var’ şeklindeki bir ifadesinin uygun olmadığını düşünüyorum. Varsa bildiği, şeffaf demokratik bir ülkede herşeyi açıklaması gerekir. Sayın Başbakan ile bilgilerini paylaşması gerekir.

Haberin Devamı

'HÜKÜMET GEREĞİNİ YAPSIN'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Sayın Genelkurmay Başkanı’nın ve kuvvet komutanlarının çığlıklarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bilgiye ve belgeye dayalı konuşuyorlar. Türkiye için vazgeçilmez, çok değerli bir kurum olan TSK’nın yıpratılmasını, itibarsızlaştırılmasını kabul edemeyiz. Bu nedenle, Sayın Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının çığlık mahiyetindeki bu açıklamalarına tüm Türkiye’nin dikkat etmesi gerekiyor. Sorumluluk hükümettedir.

'MECBUR KALDI AÇIKLAMALI'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı: Sayın Genelkurmay Başkanımız hemen açıklamalıdır. Türk ordusunu, Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan saldırıların her geçen gün artarak sürdüğü bir ortamda hala Sayın Genelkurmay Başkanı’nın ‘çok gelirseniz açıklarım’ demesinin bir anlamı yoktur. Açıklaması artık bir mecburiyet haline gelmiştir. Türk milletinin bilmesi lazım. Kim, kimin hesabına neyi, ne amaçla yapıyor. O bakımdan Sayın Genelkurmay Başkanımızın bunu açıklamasında fayda görüyorum.

Haberin Devamı