Dünya Çok konuşulacak iddia: ABD, Menbiç’in civarına güçlerini yerleştiriyor

Çok konuşulacak iddia: ABD, Menbiç’in civarına güçlerini yerleştiriyor

Paylaş
Çok konuşulacak iddia: ABD, Menbiç’in civarına güçlerini yerleştiriyor

ABD’nin, Menbiç’e yönelik operasyona karşı ağır silahlar ve zırhlı araçların bulunduğu bir askeri birliğini bu kentin çevresine yerleştirdiği öne sürüldü


Amerika’nın Sesi’nin (VOA) Kürtçe internet sayfasında fotoğraflı olarak yayımlanan habere göre; ABD ordusu, bir birliğini Menbiç yakınlarına yerleştirdi.

Amerika’nın Sesi’nin Kobani’de bulunan muhabirinin iddiasına göre; ABD, Kuzey Suriye’deki bazı birliklerini bugün Menbiç etrafına yerleştirdi. Zırhlı araçlar ve ağır silahların bulunduğu ABD birliğinin Menbiç’in kuzey ve batısına yarleştirildiği belirtildi. ABD'nin, Menbiç’e yönelik olası bir operasyona karşı güçlerini bu kentin çevresine konuşlandırdığı öne sürülürken, bir süre önce Kobani’yi ziyaret eden ABD’li General Joseph Votel’in yerel güçlere Menbiç’in koalisyonun koruması altında olduğunu ve koruma sözü verdiği belirtildi.


ERDOĞAN: MENBİÇ’E YEREL HALK GELMELİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pakistan’a hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Suriye’deki yeni hedeflerini açıklarken, şöyle demişti:

"Mücadelemizi, Özgür Suriye Ordusu ile beraber yürüttük. Cerablus’ta başarı, Rai’de başarı, Dabık’ta başarı, El Bab’da başarı. Bu kararlılığımız bizim aynen devam ediyor. Şimdiki safha nedir? Daha önce belirlediğimiz Münbiç’tir. Ki Münbiç Araplara ait bir yerdir. PYD veya YPG’nin değildir. Fırat’ın doğusuna kesinlikle PYD ve YPG’nin geçmemesi gerekir dedik. Geçiyorlar, geçmeye devam ediyorlar. Ama hala geçmiş değildir. Oraya, Münbiç’in yerel halkının gelmesi lazım."

DHA

Haberin Devamı