Spor Çok konuşulacak şike itirafı!

Çok konuşulacak şike itirafı!

Paylaş
Çok konuşulacak şike itirafı!

Şikeden suçlu bulunan Wilson Raj Perumal, kitabında Fenerbahçeli Joseph Yobo'nun da boy gösterdiği 2010 Dünya Kupası'nda Nijerya'nın şike yaptığını itiraf etti

2011 yılında kartel düzeyinde şike olaylarına müdahil olduğu için tutuklanan ve 2 yıl hapse mahkum edilen Wilson Raj Perumal, spor kamuoyuna bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu.

Skorer.com'da yer alan habere göre; söz konusu şike olayları ile ilgili olarak bir kitap kaleme alan Singapurlu Perumal, yeni kitabında dünya genelinde yüzlerce maçın sonucuna etki eden komplike bir şike kartelinin kalbi olduğunu itiraf ederken, bu doğrultudaki hamle ve çalışmalarının Honduras’ın ve Nijerya’nın Dünya Kupası’na katılmasını sağladığını itiraf etti.

Kitabında Nijerya’nın 2010 Dünya Kupası’na katılmasını ayarlaması karşılığında FIFA’nın Nijerya’ya sağladığı hazırlık maçları bütçesinden pay aldığını ve Nijerya Milli Takımı yetkilileri tarafından 3 hazırlık karşılaşmasının da organizasyonunun kendisine verildiğini belirten Perumal, bu sayede çok ciddi paralar kazandığını belirtti.

Bir gecede 3 milyon euro gibi ciddi gelirler elde ettiğini kaleme alan Perumal, Nijerya’nın lehine sonuçlar elde edilmesi için 3 futbolcu ile çalıştığını söylerken, bahsi geçen 3 ismi açıklamadı.

Ayrıca kitabında kendisinden ‘gizli kahraman’ olarak bahseden Perumal, “Yaptığım plan tıkır tıkır işledi. Nijerya’nın 2010 Dünya Kupası’na katılmasının gizli kahramanı aslında benim. Nijerya ve Honduras’ın Dünya Kupası macerası tamamen benim kişisel başarım.” ifadelerini kullandı.

Perumal’ın iddia ettiği 2010 Dünya Kupası’nda Nijerya, A Grubu’nu 1 puan ile son sırada tamamlarken söz konusu turnuvada Nijerya’nın kadrosunda Fenerbahçe forması giyen Joseph Yobo da bulunuyordu.

Haberin Devamı