Magazin 'Çok kötü kullanılmış bir beden'

'Çok kötü kullanılmış bir beden'

Paylaş
'Çok kötü kullanılmış bir beden'

Geçtiğimiz perşembe günü geçirdiği by- pass ameliyatının ardından 4 gündür yoğun bakımda tutulan sanatçı Müslüm Gürses'in doktorları sağlık durumu hakkında basın açıklaması yaptı

Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Şu anda tansiyonu iyi, akciğer filmi daha iyi. Karaciğer enzimleri toparlamaya başladı. Böbrekler için diyaliz yapıyoruz. Aldığımız sonuçlar gayet iyi. Gece 12’den sonra şans pozitife döndü. Bugüne kadar çok kötü kullanılmış bir beden ve her an bize sürpriz hazırlayabilir. Şu anda gördüğümüz kadarıyla herşey kontrolümüz altında" dedi.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Onur Akın, Selahattin Alpay, Metin Şentürk ve Ahmet Koç, Müslüm Gürses’i ziyaret etti.

"İKİ AYDIR SİGARAYI BIRAKMASI İÇİN ÇABA SARFEDİYORDUK"

Şişli Memorial Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Dr. Deniz Şener, Medikal Direktörü Uzman Dr. Sema Akgün ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bingür Sönmez, ünlü sanatçının iki aydır sigarayı bırakması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Değerli sanatçımız Müslüm Gürses’e Perşembe günü kroner by pass ameliyatı yaptık. Kendisini doktor Deniz Bey ile birlikte yaklaşık 10 yıldır takip ediyoruz. Yurt dışında geçirdiği bir kalp krizinden sonra biz ilgilenmeye başlamıştık. Kendisine bir kez stend koyduk. Kontrol anjiyosu yaptık.

>> MÜSLÜM BABA PES ETME

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8185","8185","201211","8185-1.jpg");


Bu takip süreci içerisinde hiçbir zaman sigarayı bıraktıramadık. Ona bağlı ciddi akciğer problemleri yaşadı. İki ay önce ciddi öksürük ve ciddi göğüs ağrısıyla tekrar müracaat ettiğinde yaptığımız anjiyoda ‘sol anadal’ hastalığına rastladık. Artık stend takma şansımız olmadığı için ameliyat kararı aldık. İki aydır sigarayı bırakması için çaba sarfediyorduk. Genel durumunun düzelmesi için çaba sarfediyorduk. Ameliyat olabilir hale geldi. Perşembe günü koroner by pass ameliyatı yaptık. İki damarını değiştirdik. Cumartesi öğlene kadar çok rahattı öğleden sonra bir solunum sıkıntısı başladı. Daha sonra böbrek ve karaciğer yetmezliği gelişti.

KARACİĞERİNİN KENDİSİNİ YENİLEMESİ LAZIM


Pazar günü bizi üzen bir şekilde böbrek ve karaciğer yetmezliği oluştu. Ancak dün gece yarısından sonra tekrar kontrol altına alabildik. Öncelikle solunum problemi oldu. Yıllarca aşığı sigara tüketen bir insan için sürpriz değil. Arkasından iyi oksijenlenmemeye bağlı olarak karaciğer ve böbrek sorunu oluştu. Solunum sorunu bizim için önemli değil entübe ediyoruz. Böbrek sorun değil, diyaliz makinesine bağlıyoruz. Karaciğerin kendisini yenilemesi lazım. Dünden bugüne karaciğer enzimlerinde toparlanma başladı. Karaciğer kendisini çok çabuk yenileyen bir organdır. Bunun için çok umutluyuz" diye konuştu.

"HEP İKİNCİ ÜÇÜNCÜ ORGAN PROBLEMLERİ YAŞIYORUZ"

Sanatçının kalbiyle ilgili problemi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Sönmez, “Olay kalp dışı problemler. Karaciğeri toparlayacak, böbreği toparlayacak, kalbiyle ilgili bir sıkıntısı olmadığı için normal yaşantısına devam edeceğini umuyoruz. Yeter ki yoğun bakımdan çıkarıp servisten gönderelim" dedi.

'HAYATİ TEHLİKE ATLATILDI' DENİLEMEZ


Prof. Dr. Sönmez, "Sanatçı hayati tehkikeyi atlattı diyebilir miyiz?" şeklindeki bir soruya, “Yoğun bakımda yatan her hasta için hayati tehlike söz konusudur. Böyle bir söz vermek fal bakmak olur. Biz dünden bugüne çok umutluyuz. Cumartesi akşam saatlerinden pazar günü gece yarısına kadar çok endişeliydik. Birkaç uzman arkadaşımızla başında bekledik. Gece 12’den sonra birden şans döndü" şeklinde yanıt verdi.

DHA

Haberin Devamı