Beden Sağlığı Çok önemli uyarı: Diyabete karşı geleneksel beslenin

Çok önemli uyarı: Diyabete karşı geleneksel beslenin

Paylaş
Çok önemli uyarı: Diyabete karşı geleneksel beslenin

Birçok hastalığın da kaynağı olan diyabetin en hızlı ilerlediği ülkelerden biri Türkiye. Sağlıksız beslenmenin diyabetle direkt bağlantısı olduğunu söyleyen Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, "Geleneksel yöntemlerle beslenmeye dönmek zorundayız" dedi

Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, diyabet hastalığının kanser dahil birçok hastalığın nedeni olduğunu söyledi. Araştırmalara göre önlenebilir kanserlerin yaklaşık yüzde 30’unun temelinde diyabetin yattığını vurgulayan Dr. Buğra Buyrukçu, “Diyabet tedavi edilmez ise tüm dokulara zarar veren bir hastalık. Kişiyi sakat bırakabilir, böbrek yetmezliğine yol açtığından diyalize mahkûm edebilir, körlüğe neden olabilir. Kalp ve damar hastalıklarının da en önemli nedenlerinden biri olan diyabetin en hızlı ilerlediği ülkelerinin başında ne yazık ki Türkiye geliyor” diye konuştu.

BU GIDALAR BİZİ ZEHİRLİYOR

Diyabetin başlıca nedenin ise yanlış beslenme olduğunun altını çizen Dr. Buğra Buyrukçu, “Millet olarak beslenme alışkanlığımızı değiştirdik maalesef. Genetiğiyle oynanmış gıdalar, raf ömrü uzun gıdalar, işlenmiş karbonhidratlar, her türlü şekerleme ve bisküvi, nişasta bazlı şekerin girdiği yiyecek ve içecekler farkında olmadan bizi zehirliyor. Yani aslında kendi kendimizi hasta ediyoruz. Diyabet başta olmak üzere bu gıdaların neden olduğu hastalıkların önüne geçmenin en önemli yolu, beslenme alışkanlığımızı değiştirmektir” dedi.

'GIDAMIZI EVDE HAZIRLAYALIM'

Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, geleneksel beslenmeye dönüşün, hastalıklara karşı direnç göstermede etkili bir yöntem olduğunu vurguladı. Dr. Buğra Buyrukçu şöyle devam etti: "Doğal beslenmeden kastımız evde hazırlanmış yiyecek ve içecekler. Paça, kemik suyundan tutun da mısırözü ve ayçiceği yerine zeytinyağı ve tereyağı kullanımına, ev yapımı turşudan, mevsimine uygun sebze-meyve tüketimine kadar sayısız seçenek var. Yani önce kendi kendimizin doktoru, diyetisyeni, beslenme uzmanı olacağız. Çocuklarımızı bu şekilde besleyecek, hazır yiyecek ve içeceklerden uzak tutacağız."


Haberin Devamı