Siyaset 'Çok paslaşmayın kendi kalenize gol olabilir'
Paylaş
'Çok paslaşmayın kendi kalenize gol olabilir'

Baykal, Erdoğan'ın “Genelkurmay'la paslaşıyoruz” sözlerine “Çok paslaşmayın, kendi kalenize gol olabilir. Kale önünde paslaşma çok tehlikelidir” karşılığını verdi

‘GEÇMİŞTEN MEDET UMUYORLAR’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan TRT’de katıldığı bir prgramda “Hükümet Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zayıflatıyor” eleştirilerine “Askerle ilşikilerimiz çok iyi. Genelkurmay’la paslaşıyoruz” karşılığını vermişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin dünkü grup toplantısında bu sözlere ilginç bir yanıt verdi. Baykal, “Günümüzdeki sorunlar bitti, 2002-2003 yılında (Balyoz Planı) böyle bir planlama yapılmış diye, 7-8 yıl öncesinden medet umar hale geldiler” dedi. Baykal şöyle devam etti:

‘MUTABAKAT MI?’

Ne oldu? ‘Bakıyoruz, inceliyoruz’ dediler. Bakıp inceleyeceğiniz hiçbir şey yok. En son nereye geldiler ‘Biz paslaşıyoruz’ dediler. Çok paslaşmayın, kendi kalenize gol olabilir. Öyle kale önünde, dar alanda paslaşmak çok tehlikelidir. Ne olacağı belli olmaz...‘Geçmişi birlikte mi suçlayacağız, yoksa ben tek taraflı suçlayacağım, sen anlayışla karşılayacaksın’ mutabakatı mı yapmaya çalışıyorlar?

Haberin Devamı

ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ!

Baykal, Erdoğan’ın kendisine yönelik “Ergenekon’un avukatı” sözlerine de “Bazı davalar vardır ki, o davada savcı olmaktansa bırakın avukatı, sanığı olmak tercih edilir” yanıtını verdi. Baykal, “Hükümetin Anayasa değişikliğini referanduma götürme cesareti yok” dedi.