NOHUTLU TAVUK YEMEĞİ TARİFİ
Şöyle hem hızlı hem de güzel bir ev yemeği hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler:
-Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş,
-1 yemek kaşığı limon suyu,
-1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
-1,5 su bardağı hafif haşlanmış nohut,
-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
-2 adet soğan,
-800 gram tavuk kalça eti,
-1 çay kaşığı kekik,
-1 çay kaşığı sarımsak tozu,
-2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, tuz, karabiber.
Yapılışı:
-Tüm baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
-Tavuk eti parçalarını baharatlara bulayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve bir kâseye koyun.
-Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
-Soğanları fırın kabına yayın ve nohutlar ile birlikte baharata buladığınız tavukları ekleyin.
-Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğunu da üzerine ekleyin.
-180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca yemeğinizi pişirin.