Gündem 'Çok şanslıyız ki Atatürk gibi liderimiz oldu'

'Çok şanslıyız ki Atatürk gibi liderimiz oldu'

Paylaş
'Çok şanslıyız ki Atatürk gibi liderimiz oldu'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret eden 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, "Biz Türk halkı olarak, Türk milleti olarak çok şanslıyız ki, Atatürk gibi bir liderimiz oldu" dedi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında; 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, Üniversiteli Fenerbahçeliler Grubu (ÜNİFEB) üyesi 3 bin öğrenciyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Sarı lacivertli öğrencilerle birlikte geldiği Anıtkabir’i ziyaret eden Ali Koç’a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Koç ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 3 bin Fenerbahçeli üniversite öğrencisinin tek tip kıyafetle hazır bulunduğu korteje, Ankaralı Fenerbahçe taraftarları da katıldı.

ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNE KIRMIZI BEYAZ KARANFİL BIRAKTI



Taraftarlarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, binlerce kişiye ulaşan kortejle birlikte, Atatürk’ün mozolesine kırmızı beyaz karanfil bıraktı. Anıtkabir ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Koç, şunları söyledi:

"Biz her yıl geliyoruz bu 12’nci senemiz. 32 şehirden 49 üniversite 3 bine yakında üniversiteli Fenerbahçeli Derneği ve 1907 Fenerbahçe Derneği ile ziyareti birlikte gerçekleştirdik. Atamıza, şükranlarımızı, sevgimizi, özlemimizi andığımız geleneksel bir ziyaret söz konusu. Ulu Önder Atatürk olduğu zaman Fenerbahçe camiasının zaten duruşu ortada. Biz her zaman şuna inanıyoruz, geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine de sahip çıkamaz. Bu anlamda biz Türk halkı olarak, Türk milleti olarak çok şanslıyız ki, Atatürk gibi bir liderimiz oldu. Zaman zaman onun kıymeti yeterince bilinmiyor ama bizler, hem Fenerbahçe camiası olarak hem de gençler olarak bu mirasa sahip çıktığımızı 10 Kasım vesilesiyle bir kez daha göstermek istedik"

Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü başkanlık adaylığı süreciyle ilgili soruya ise "Onun yeri burası değil" diye yanıt verdi.



Ali Koç, 3 bin Fenerbahçeli ile Anıtkabir’de


DHA