Gündem Çok şaşırdık çok sevindik

Çok şaşırdık çok sevindik

Paylaş
Çok şaşırdık çok sevindik

Suudi Arabistan'da felç geçiren Gaziantepli bir kadın, Sağlık Bakarnlığı'nın ambulansıyla yurda getirildi

Gaziantepli Fatma Karaduman (60) umre için 45 gün önce eşiyle birlikte Suudi Arabistan’a gitti. Yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlanan ve Medine’de bir hastaneye kaldırılan kadın kısmi felç geçirdi.

Haberin Devamı

Durumu günden güne kötüye giden Fatma Karaduman için Gaziantep’teki yakınları Türk yetkililerinden yardım istedi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, filosuna yeni kattığı 2 ambulans uçaktan birini Suudi Arabistan’a gönderdi. Fatma Karaduman’ı Medine’den alan uçak 3.5 saat sonra Gaziantep Havalimanı’na indi. Hasta kadın hemen hastaneye götürülüp yoğun bakımda tedaviye alındı.

İSRAİL’DEN ARABİSTAN’A

Fatma Karaduman’ın oğlu Habip Karaduman, “Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Uçak talebinde bulunurken çok da umutlu değildik. Demek ki artık devletimiz de vatandaşları için imkanlarını seferber edebiliyor. Çok sevinçliyiz” dedi.

2 ambulans uçak Sağlık Bakanlığı filosuna kısa bir süre önce katılmıştı. Fatma Karaduman’ı Medine’den getiren uçak ilk uluslararası seferini, Gazze filosuna İsrail’in yaptığı saldırıda yaralanan 2 yardım gönüllüsünü geçen hafta Tel Aviv’den getirirken yapmıştı. Aynı uçak, Güneydoğu’da bir gösteride yaralanan BDP Milletvekili Sevahir Bayındır’ı da 3 gün önce Ankara’ya taşımıştı.

Haberin Devamı

DHA