Gündem Çok yazık oldu

Çok yazık oldu

Paylaş
Çok yazık oldu

Muş Bulanık'ta ölenlerden muhtar Kemal Ağcan'ın hasta kızına ilaç almak için ilçeye indiği ve bankadan maaşını çektikten sonra eczaneye giderken vurulduğu ortaya çıktı

KIZINI DOKTORA GÖTÜRMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Kemal Ağcan (45), Muş Bulanık’a 7 kilometre uzaklıktaki 299 haneli, 2 bin 100 nüfuslu Yeni Mahalle köyünün iki dönemdir muhtarlığını yapıyordu. Salı günü 10 yaşındaki kızı Songül hastalandı. Kemal Ağcan kızını Sağlık Ocağı’na götürdü. Songül’e grip teşhisi kondu. Kemal Ağcan kızına ilaç almak üzere Bulanık’a gitti.

330 TL MAAŞI VARDI

Bulanık’ta Ziraat Bankası şubesine uğrayan Kemal Ağcan 330 TL’lik muhtar maaşını çekti ve eczaneye doğru yürümeye başladı. O sırada DTP’nin kapatılmasını protesto eden PKK yanlısı göstericiler manifaturacıyı taşladı. Manifaturacı Turan Bilen de ruhsatlı Kalaşnikof tüfeğini alıp rastgele ateş etti. Kurşunlardan biri Kemal Ağcan’a isabet etti ve öldürdü.

‘BABAMI BEKLERKEN CENAZESİ GELDİ’

Haberin Devamı

Songül Ağcan, “Çok hastaydım. Babam beni muayene ettirdi ve eve getirip yatırdı. Üzerimi örterken öptü ve ‘Kızım ilaçlarını alıp geleyim. Sen hiç yatağından kalkma’ dedi. Akşama kadar babamın yolunu gözledim. Sonunda babamın cenazesini getirdiler” dedi. Kemal Ağcan’ın amca oğlu Fesih Ağcan da “Kemal’in gösterilerle hiç ilgisi yoktu. Kızına ilaç almak için oradaydı” dedi.