Gündem Çöken duvarın altında kalan 3 kardeş öldü

Çöken duvarın altında kalan 3 kardeş öldü

Paylaş
Çöken duvarın altında kalan 3 kardeş öldü

Sivas'ın Suşehri ilçesinde örülen taş duvarın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 3 işçi, yaşamını yitirdi.

Küçük Güzel köyünde, besi ahırı inşaatının yanında örülen yaklaşık 10 metre yüksekliğinde, 150 metre uzunluğundaki taş duvarın çökmesi sonucu, burada çalışan işçilerden 3’ü enkaz altında kaldı. Yaşamını yitiren 3 işçinin kardeş olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Küçük Güzel köyüne 300 metre uzaklıktaki Kılıçkaya Baraj Gölü yakınında, bir iş adamına ait besi ahırı inşaatının yanında örülen yaklaşık 10 metre yüksekliğinde, 150 metre uzunluğundaki taş duvarın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçilerin Serhan Barış, Ziya Barış ve Sıddık Dürük adlı kardeşler oldukları öğrenildi.

Belediye ekiplerinin çalışması sonucu enkaz altından çıkarılan 3 kardeşin cenazesi savcının incelemesinin ardından Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Göçükten yara almadan kurtulan işçilerin diğer kardeşi Eyüp Barış ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. Fenalaşan ve bir süre ambulansta bekletilen Eyüp Barış, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Taş duvarın sıva işini yapan 4 kardeşin Bingöl’den çalışmak için ilçeye geldikleri öğrenildi.

Ölen kardeşlerden Sıddık Dürük’ün daha sonradan soyadını değiştirdiği belirtildi.

Köy muhtarı Mehmet Keleş, göçüğü duyunca hemen olay yerine geldiğini belirterek, durumu güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine bildirdiklerini söyledi. Keleş, işçilerin 3 ay önce köye geldiklerini ve burada çalıştıklarını anlattı.

Bu arada, olayı telefondan öğrenen işçilerin yakınlarının da ilçeye gelmek üzere yola çıktıkları kaydedildi. Eyüp Barış’ın cep telefonunu arayan yakınlarına olayı haber veren kişilerin, durumu anlatmakta zorlandıkları görüldü.