Gündem Çöken evden çıkıp SBS'ye girdi!

Çöken evden çıkıp SBS'ye girdi!

Paylaş
Çöken evden çıkıp SBS'ye girdi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kerpiç evlerinin salonunun çökmesi sonucu yaralanan ilköğretim öğrencisi, babasının enkazın altından SBS Sınav Giriş Belgesi'ni çıkarmasıyla sınava girebildi.

Alınan bilgiye göre, Cedit Mahallesi Usta Sokak’ta kiracı olarak oturan Ali Yaşar’ın 2 katlı kerpiç evinin salon bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Haberin Devamı

Gürültüye uyanan Ali Yaşar, eşi Huriye Yaşar ile çocukları Cebrail ve Muhammet Yaşar’ı alarak evin dışına çıktı. Bu sırada Cebrail Yaşar, evden çıkarken kolundan hafif yaralandı. Olay yerine çağrılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince Yaşar’a ilk müdahalede bulunuldu.
Olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kerpiç binanın çevresinde güvenlik şeridi çekerek binaya girişleri engelledi.
Evde yapılan inceleme sonrası hafriyatın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

-SBS SINAV BELGESİNİ ENKAZDAN ÇIKARDI-

Ali Yaşar, yaptığı açıklamada gece 01.30 sularında büyük bir gürültüyle uyandığını, kalktığında ise salonun taban kısmının çöktüğünü gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Çökmenin ardından çocukları ve eşini alarak dışarı çıktığını belirten Yaşar, daha sonra itfaiyeye ve ambulansa haber verdiğini söyledi. Yaşar, "Evden çıktığımızda itfaiye ve ambulansı aradık. Oğlum Cebrail kolundan yaralanmıştı. Cebrail’in ambulansta tedavisi yapıldı. İtfaiyenin evde yaptığı incelemenin ardından itfaiye ekiplerince bize ’Sakın eve girmeyin, ev çökebilir’ denildi" dedi.

İtfaiyenin uyarısı üzerine eve girmediklerini ve komşusunda kaldıklarını kaydeden Yaşar, oğlu Cebrail’in SBS’ye girmek için hazırlandığını, Sınav Giriş Belgesi’nin enkazda kaldığını farkettiğini söyledi.

İtfaiyenin uyarısına rağmen Sınav Giriş Belgesi’ni bulmak için binaya girdiğini, oğlu Cebrail’in Sınav Giriş Belgesi’ni bulduğunu ancak nüfus cüzdanını bulamadığını anlatan Yaşar, oğlunu Sınav Giriş Belgesiyle sınava gönderdiğini kaydetti.

Mehmet Akif İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Cebrail Yaşar ise SBS için son hazırlıklarını yaptıktan sonra erken kalkmak için saat 22.00 civarında yattığını, saat 01.30 civarında büyük bir gürültüyle uyandığını anlattı. Cebrail Yaşar, "Gürültüyle birlikte babama bağırdım. Babam annemi, ağabeyimi ve beni alarak dışarı çıkardı. Çıktığımda kolumdan hafif şekilde yaralandığımı farkettim ve gelen ambulansta tedavi oldum" dedi.

Babasının yıkıntılar arasında nüfus cüzdanını bulamadığını, sınav görevlilerinin ise nüfus cüzdanı olmadığı için kendisini içeri almak istemediklerini vurgulayan Cebrail, gece yaşadıklarını bir öğretmene anlattığını ve yapılan kısa bir müzakerenin ardından sınava girebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

SBS heyecanı sona erdi