Spor 'Çöl Kaplanı' Arjantin'e gitti

'Çöl Kaplanı' Arjantin'e gitti

Paylaş
'Çöl Kaplanı' Arjantin'e gitti

Arjantin ve Şili'de 1-16 Ocak 2011'de düzenlenecek Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit, yarış için Arjantin'e gitti

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ten start alacak Dakar Rallisi’nde yarışacak "Çöl Kaplanı" lakaplı Merkit, Sao Paulo’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hat Gidiş Terminali İstanbul Cafe’de basın toplantısı düzenledi.

Kemal Merkit, 2000 yılından beri takım olarak Dakar Rallisi’nde Türk bayrağını taşıdığını belirterek, şunları söyledi: "Bu benim Dakar Rallisi’ne 7. katılışım. Benim için diğer 6’sından özel bir farkı var.

Dakar’a Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD) destek kampanyasıyla gidiyorum. Ralliyi ’wwww.dakarturk.com’ sitesinden izleyen Dakar meraklıları, 9 bin 605 kilometrelik yarışın her kilometresi için 10 lira bağış yapabilecek.

Bu para TOFD’nin akülü sandalye kampanyasına aktarılacak. Hedefim bu işin sonunda 40 akülü sandalyenin üzerinde bir bağış toplanması."

Zorlu rallideki hedefinin 50’ye yakın yarışçının bulunduğu "Mekanik destek almadan yarışanlar" kategorisinde birinciliği ikinci kez kazanmak olduğunu belirten Merkit, "Rallideki hedefim finişe varma ve Türk bayrağını ön sıralarda bulundurmak" dedi.

"SOFUOĞLU’NUN TERCİHİNİ SAYGIYLA KARŞILIYORUM"

Kemal Merkit, Dakar Rallisi için bu yıl "İddaa" üzerinden bahis oynanabileceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dakar yarışının kayıt parası ve lojistik giderleri büyük bir bütçe gerektiriyor.

Bu sene İddaa bana destek olmak adına Dakar Rallisi’ni kapsama aldı. Dolayısıyla İddaa oyunu içerisinde Dakar Rallisi de oynanabilecek. Oradan gelen geliri ben Dakar Rallisi giderleri için kullanacağım. Elimi daha rahatlattı, bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

"Kenan Sofuoğlu’nun bu parayı almamasını nasıl karşılıyorsunuz" şeklindeki soru üzerine Merkit, Kenan Sofuoğlu’nun tercihine saygı duyduğunu söyledi. Merkit, kendisiyle Arjantin’e giden bir ekibin belgesel çekimleri yapacağını da belirtti.

Haberin Devamı