Yaşam Çölyak hastaları için özel Manisa Kebabı yaptı

Çölyak hastaları için özel Manisa Kebabı yaptı

Paylaş
Çölyak hastaları için özel Manisa Kebabı yaptı

Manisa kebabı ustası Zafer Şengül, çölyak hastaları için özel olarak glutensiz kebap hazırladı. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Sivecan"Artık biz çölyaklılarda Manisa Kebabı’nı rahatlıkla yiyebiliyoruz" dedi

Manisa’da 30 yıldır restoran işlenten kebap ustası Zafer Şengül, çölyak hastalarının talebi üzerine özel tarifle glutensiz kebap yapmaya başladı. Zafer Şengül, çölyak hastası müşterilerini restoranında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EKMEK YERİNE PATATES KULLANIYOR

Glutensiz Manisa Kebabı'nda ekmek yerine patates kulladığını belirten Zafer Şengül, çapraz bulaşmayı engellemek için de gerekli hijyenik şartları oluşturduklarını ifade etti. Zafer Şengül, katkısız et kullandıklarını dile getirerek "Çölyak hastası müşterilerimize en iyi şekilde hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Normal şartlarda glutensiz gıdalara ulaşmanın kolay olmadığına dikkati çeken Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Sivecan da glutensiz mekanların çoğalmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti.

'RAHATLIKLA YİYEBİLİYORUZ'

Halim Sivecan, Manisa’nın coğrafi tescil işaretli olan kebabının glutensiz hazırlanmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun ötesinde çapraz bulaşmayı önlemek ve bizim yiyebilmemiz için diğer malzemelerden farklı olarak glutensiz bizlere sunulması gerekiyor. Bununla ilgili işletme sahibiyle yaptığımız görüşmede Manisa Kebabı’nı glutensizleştirebilirse bizim yiyebileceğimizi anlattık. Onlar da sağ olsun bizlere bu konuda destek verdiler. Artık biz çölyaklılar Manisa Kebabı’nı rahatlıkla yiyebiliyoruz."

Haberin Devamı

AA