Spor Contador'a yarışlardan men

Contador'a yarışlardan men

Paylaş
Contador'a yarışlardan men

İspanyolların dünyaca ünlü bisikletçisi Alberto Contador, kazandığı Fransa turunda doping yaptığı şüphesiyle geçici süreyle yarışlardan men edildi

Fransa bisiklet turu sırasında, 21 Temmuz tarihinde yapılan doping kontrolünün sonucunda, kanında doping sınıfına giren Klenbuterol maddesine rastlanan Contador, Madrid’de düzenlediği basın toplantısında "tamamen temiz ve suçsuz olduğunu" savunup, iddiaları yalanladı.

Ağlamaklı bir ses tonuyla çok üzgün olduğunu söyleyen Contador, Klenbuterol maddesinin yarış günlerinde yediği bir sığır etinden geçmiş olabileceğini ifade etti.

Contador, etin İspanya’dan Fransa’ya getirildiğini ve etten kalan hiçbir parça bulunmadığından, kimse hakkında suçlama yapamayacağını kaydetti.

Bisiklet sporunun son yıllarda sürekli olarak dopingle anılmasının "sosyal bir problem" olduğunu kaydeden Contador, "Bisiklet sporunun inandırıcılığı tekrardan yükselmeye başlamıştı, ancak bu olayla bisiklet sporunun imajı yeniden ayaklar altına alınacak" şeklinde konuştu.

"Fransa turunda benim elde ettiğim başarı hakkında şüphesi olanlar, beni şu anda endişelendirmiyor" diyen Contador, "Bir an önce gerekli tüm testlerin yapılmasını, üzerindeki bu lekenin temizlenmesini ve tekrardan yarışlara dönmeyi umduğunu" ifade etti.

Haberin Devamı