Gündem Çöp kavgası cinayetle bitti

Çöp kavgası cinayetle bitti

Paylaş
Çöp kavgası cinayetle bitti

Samsun'da çöp meselesinden tartıştığı komşusunu bıçaklayarak öldüren kişi, kendini savunmak için elindeki bıçağı rastgele savurduğunu söyledi

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, yaklaşık 3 ay önce Saitbey Mahallesi’nde çöp atma meselesinden kavga ettiği komşusu Savaş Bayar’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İsmet Eren’in (65) yargılanmasına başlandı.

Hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen sanık İsmet Eren, olayın kendisini korumak istediği sırada gerçekleştiğini iddia etti.

CUMA NAMAZINA GİDERKEN, KATİL OLDU


Olay günü namaz kılmak için camiye gitmeye hazırlandığı sırada komşusu Savaş Bayar’ın sokaktan topladığı çöpü kendisine ait evin önüne attığını ve bu nedenle tartışma çıktığını öne süren sanık, şunları kaydetti: "Çöp atılmaması konusunda uyarı yazısı bulunmasına rağmen elinde biriktirdiği çöpü atmasına kızdığım için tartıştık.

Komşuların araya girmesi ile tartışmanın bittiğini düşünerek camiye yöneldiğim sırada komşum elinde bir sopa ile arkamdan gelerek başıma ve sırtıma vurmaya başladı.

Bu sırada kendimi korumak için yanımda taşıdığım çakı bıçağını kendisine göstererek açtım ve rastgele savurmaya başladım. Yaralandığını da sonradan öğrendim. Böyle olsun istemezdim."

Olayda yaşamını yitiren Savaş Bayar’ın oğlu Emrah Bayar da yaklaşık 5 yıl önce İstasyon Mahallesi’nde çıkan bir kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü.