Gündem Çöp sorununa ilginç çözüm

Çöp sorununa ilginç çözüm

Paylaş
Çöp sorununa ilginç çözüm

Trabzon'da evinin önüne çöp bırakılmasından rahatsız olan 26 yaşındaki Mustafa Deveci, aldığı tüm önlemler işe yaramayınca ilginç bir çözüm üretti

Yenimahalle Bolluk Sokak’ta oturan ve reklam tasarımcılığı işiyle uğraşan Mustafa Deveci, 3 yıldır oturduğu apartmanın önüne mahalle halkı tarafından sürekli çöp bırakılması üzerine çözüm arayışına girdi.

Önce ‘Buraya çöp bırakmayınız. Çöpünüzü konteynere atın’ yazısı asan ancak sonuç alamayan Deveci, tüm komşularını dolaşarak sözlü olarak da uyardı.

Ancak tüm çabaları boşa çıkan Deveci, son olarak hazırlattığı bir tabelaya domuz figürü çizdirdi, altına da ‘Buraya insanlar çöp atmaz’ yazdırdı.

Mustafa Deveci, insanların çevreyi bilinçsizce kirlettiğini, doğaya ve çevreye daha saygılı olunması gerektiğini belirtti.

Deveci, “Evimizin önüne daha önce ‘Buraya çöp atmak yasaktır’ yazdık, daha sonra yazının puntosunu ve kağıdın boyutunu büyüttük ama yine de çöplerini koymakta ısrar etti.

Ben de düşündüm taşındım, son olarak domuz figürü koymaya karar verdim. Bu tabelanın ardından artık bu alana çöp atmıyorlar” diye konuştu.

Fatih TURAN/TRABZON (DHA)