Gündem 'Çöpçü' muhtar isyan etti!

'Çöpçü' muhtar isyan etti!

Paylaş
'Çöpçü' muhtar isyan etti!

'Çöpçü' muhtar isyan etti!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Temizlik İşleri'nde çalışan Fatih Mahallesi Muhtarı 47 yaşındaki Yaşar Keklik, muhtar seçimlerini kazandıktan sonra da belediyenin kendisine çöp toplattırdığını belirterek tepki gösterdi. Seçimlere girmemesi konusunda belediyeden baskı gördüğünü ileri süren Keklik, "Temizlik işlerinde görevlendirilerek çöp toplamam bana değil mahalleme verilmiş bir cezadır" dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ise, muhtarın iddialarını yalanlayarak, "Aday olmaması için çöpcü yaptığımız doğru değildir. Aday olmadan önce de bu birimde çalışıyordu" dedi.

Haberin Devamı

AKP'li Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda ses teknikeri olarak çalışırken kamyon şoförü olarak görevlendirilen 20 yıllık işçi evli ve 2 çocuk babası Yaşar Keklik, bir süre burada çalıştıktan sonra Fen İşlerine ait bir şantiyede bekçilik yaptı, ardından da Temizlik İşleri'nde görevlendirildi. Sokaklarda çöp toplayarak temizlik yapan Keklik, geçen 29 Mart yerel seçimlerinde de 26 bin nüfuslu Fatih Mahallesi'nde muhtar adayı oldu. 4 adayın yarıştığı seçimlerde mahalle halkının en fazla oyunu alan Keklik, muhtarlığa seçildi. Muhtar olmasının ardından çöpcülük görevini sürdüren Yaşar Keklik, bu görevden alınmasını ve başka bir yerde görevlendirilmesini istedi. Ancak belediye yetkililerinden olumsuz yanıt aldı.

Haberin Devamı

BELEDİYEDEN MUHTAR OLMAMAM İÇİN BASKI GÖRDÜM

Fatih Mahallesi Muhtarı Yaşar Keklik, temizlik işlerine, seçimlerden önce verildiğini belirterek, "Fakat seçimlere girmemem konusunda belediyeden baskı gördüm. Adaylıktan çekilmemi istediler. Bende çekilmedim. Muhtar seçildikten sonra çöp toplama işinden alınmak istedim. Ancak bu talebim kabul görmedi. Benim muhtar olarak Temizlik İşlerinde çöp toplamam bana değil, mahalleme verilmiş bir cezadır. Mahalle halkıma hizmet etmemi kimse engelleyemez. Ben demokratik hakkımı kullanarak seçimlere girip kazandım. Ben tüm baskılara rağmen işimi yapmaya devam edeceğim" dedi.

MAHALLE HALKI BELEDİYEYE TEPKİLİ

Muhtarın çöpcülük yapmasına mahalle sakinleri de tepki gösterdi. Muhtarlarının çöpcülük yapmasına bir anlam veremediklerini belirten mahalle sakinlerinden Ali Anıl, "Muhtarımıza çöp toplatılmasından rahatsızlık duyuyoruz. Halkın seçtiği kişiler özel olmalı. Yerel seçimlerde başarılı olmuş, halkın büyük çoğunluğunun takdirini kazanmış birinin bu şekilde çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. Nursal Saraçoğlu'da, "Muhtarımızın çöpcülük yapmasını kabullenemiyoruz" diye konuştu.

GENEL SEKRETER ŞARA İDDİALARI YANITLADI

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ise, Fatih Mahallesi Muhtarı Yaşar Keklik'in daha önceden konservatuvarda çalıştığını ardından bu görevden kendisinin ayrılmak istediğini söyleyerek, "Bizde kendisini kamyon şoförü olarak görevlendirdik. Bir süre burada çalıştıktan sonra da Fen İşlerine ait bir şantiye de bekçi olarak çalıştırdık. Fakat burada uyuduğunu tespit ederek 29 Mart yerel seçimlerinden 3 ay önce Temizlik İşleri'nde görevlendirdik. Şuanda bu birimimizde çalışıyor. Aday olmasını engellemek için çöpcü yaptığımız doğru değildir" dedi.

Haberin Devamı

DHA