Gündem Çöpte bulduğu çantayı sahibine teslim etti

Çöpte bulduğu çantayı sahibine teslim etti

Paylaş
Çöpte bulduğu çantayı sahibine teslim etti

Konya'da kağıt ve plastik atık toplayan, annesi, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte çadırda yaşayan 25 yaşındaki Erdem Kaya, çöp konteynerinde bulduğu, içerisinde kimlik, ehyiyet, ruhsat ve kredi kartları olan el çantasını sahibini bulup teslim etti

Aracından çalınan el çantasını alan kişi, Kaya’yı 100 TL ile ödüllendirildi. Merkez Selçuklu İlçesi’nde hurda toplarken bir çöp konteynerinin içinde çantayı bulduğunu anlatan Erdem Kaya, "Çantayı ilk bulduğumda başıma bir şey geleceğini düşünerek tereddüt ettim. Bulduğum yerde bırakmak istedim. Çadırımızın ilerisinde bulunan büfede çalışan bir kişi de çantayı gösterdiğimde ’Seni gören çantayı çaldığını düşünür’ dedi.

Hatta ailem de daha önce hırsızlıktan kaydım olduğu için çantayı götürmememi, bulduğum yere geri bırakmamı istedi. Ama ben tüm bunlara rağmen vicdanımın sesini dinledim. Çantada bulunan kartvizitten yola çıkarak çantanın sahibini buldum" dedi. Daha sonra çantanın sahibi ile birlikte polise gittiklerini ve ifade verdiğini de kaydeden Kaya şunları söyledi:

"Eğer bir suç işlemişseniz toplum size hep suç işleyecekmiş gibi görüyor. Ama ben bu riski göze alarak çantayı sahibine teslim ettim. Artık eskiye sünger çekmiş birisiyim. Bir daha aynı hatayı yapmak istemiyorum ve çocuklarıma helal lokma yedirmek istiyorum." Çadırda ailesi ile birlikte yaşadığını da anlatan Kaya, "Malatya’dan iş bulmak umuduyla annem, eşim ve çocuklarımla birlikte 20 gün önce Konya’ya geldik. Burada boş araziye çadır kurarak yaşamaya başladık. Her gün sabah çocuklarım ve eşim ile birlikte çöp toplamaya çıkıyoruz. Topladığımız kağıt ve plastiklerin bir kısmını satıyoruz. Bir kısmını da sobada yakarak ısınıyoruz. Çadırda yaşadığımız için ne elektriğimiz ne de suyumuz var. Okumuş birisi olmadığım için de iş bulmakta sıkıntı çekiyorum" diye konuştu. Zor şartlardaki yaşantılarına rağmen mutlu olduklarını da ifade eden Kaya, çocuklarını vatana ve millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek istediğini sözlerine ekledi.

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)