Gündem Çöpten sebze meyve toplayan kadın: "Yiyecek hiç bir şeyimiz yok!"

Çöpten sebze meyve toplayan kadın: "Yiyecek hiç bir şeyimiz yok!"

Paylaş
Çöpten sebze meyve toplayan kadın: "Yiyecek hiç bir şeyimiz yok!"

Çöpten sebze meyve toplayan kadın: "Yiyecek hiç bir şeyimiz yok!"


?

Aksaray'da çöpe atılan sebze ve meyveleri toplayan 22 yaşındaki Ceylan Kaya, eşinin evi terk ettiği ve eşinin ilk evliliğinden olan oğluyla birlikte yaşadığını, geçimlerini sağlamak içinde çöplerden sebze ve meyve topladığını söyledi. 2 odalı bir evde oturan Kaya, faturasını ödeyemediği içinde elektriklerinin kesik, kirayı da ödeyemediğini belirtti. Aksaray'da geçen Çarşamba günü merkeze bağlı Taşpazar Mahallesi'nde bir kadının yolun kenarına atılmış meyve ve sebzeleri topladığı görüldü. Atılan meyve ve sebzelerin arasında yemeye uygun olanlarını seçen ve adının Fatma Ataşel olduğunu belirten kadın "Yapacak bir işim yok. Kimse iş vermiyor. Bende böyle geçiniyorum. Kocam evi terk etti. Bir oğlum var. Onu yaşatmak için çöpten sebze ve meyve topluyorum. Toplamazsam, çocuğum ölecek" dedi. Ardından da topladığı meyve ve sebzeleri bir poşete doldurduktan sonra uzaklaştı.

DHA muhabiri kadının Hacılar Harmanı Mahallesi'nde oturduğu eve ulaştı. Kadının gerçek isminin Ceylan Kaya olduğu ortaya çıktı. Eşinin yaklaşık 4 ay önce evi terk ettiğini öne süren Kaya, eşinin ilk evliliğinden olan ?oğlum? diye hitap ettiği 10 yaşındaki Şafak ile birlikte 2 odalı evde oturuyor. Hamile olduğunu ve aç kalmamak içinde çöplerden sebze ve meyve topladığını belirten Kaya, ?250 lira kirada oturuyoruz. Yaklaşık 4 aydır kirayı ödeyemiyorum. Faturayı ödeyemediğim içinde elektriklerim kesildi. Şafak benim oğlum sayılır ve onunla birlikte yaşıyorum. Komşuların verdiği yardımlarla geçiniyoruz. Onların verdiği odun ve kömürle ısınmaya çalışıyoruz. Oğlumun aç kalmaması içinde çöplerden sebze ve meyve topluyorum. Yardım bekliyorum. Yiyecek istiyorum. Evde hiçbir şey yok."dedi.

Ceylan Kaya'nın komşusu 25 yaşındaki 3 aylık ila 9 yaş arasında 4 çocuk annesi Derya Çıtanak da, Ceylan Kaya ile aynı kaderi paylaşıyor. Eşinin yaklaşık 7 ay önce sokaklardan kağıt toplamayıp çalışmak için İstanbul'a gittiğini öne süren Çıtanak, şunları söyledi: "Bize bakan yok. Çöplerden ekmek ve sebze b