Hakan Çelik Coralla yine en çok satılan otomobil
HABERİ PAYLAŞ

Coralla yine en çok satılan otomobil

Haberin Devamı

Toyota’nın efsanevi modeli Corolla dünyada en çok tercih edilen otomobil olmayı sürdürüyor. 2016’da 150 ülkede satışa sunulan 3 bin 500’ün üzerinde modelin yer aldığı listede ilk sırayı 1 milyon 316 bin adetle Corolla aldı. Corolla satış adediyle tüm dünyada en yakın rakibini de 320 binin üzerinde farkla geride bıraktı. Corolla, Türkiye’de de aynı başarıyı göstererek 2016’daki filo hariç perakende satışlarda tüm binek otomobiller arasında birinci oldu.

Perakende olarak 22 bin 841, filo olarak da 10 bin 383 adetlik satış rakamına ulaşan Corolla toplamda 33 bin 224 adetle Toyota’nın Türkiye’deki satışlarının yarısından fazlasını oluşturdu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 Toyota fabrikasında üretien Corolla, Toyota’nın 80 yıllık tarihi içinde satılan her 5 modelden 1’ini temsil ediyor. Konforu, geniş iç hacmi ve dikkat çeken tasarımıyla öne çıkan Corolla, her jenerasyonda olduğu gibi 11’inci neslinde de üstün kalitesini ve dayanıklılığını ortaya koyuyor.

1997’den beri dünyanın en çok satan otomobili olan Corolla, ilk üretildiği yıldan bugüne kadar 44 milyonun üzerinde satış adedine ulaştı.

MERCEDES'İN GURUR GÜNÜ

Otomarsan ismiyle 1967’de kurulan ve bu yıl 1 milyar euro’yu aşan yatırımıyla Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes Benz Türk, 2017’de 50’nci yılını kutluyor. Şirket, kuruluş yıldönümünü çalışanlarıyla kutladı.

Mercedes-Benz Türk Başkanı Süer Sülün, İstanbul’daki genel müdürlük binasında, Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Bülent Acicbe, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ve Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası Üretim Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda eşzamanlı olarak pasta kesti. 50’nci yaş gününü ailenin tüm fertleri ile bir arada kutlayabilmek adına üç farklı noktadaki etkinlikler için canlı yayın bağlantısı kuruldu.

Yandex’ten yenilik

Yandex uygulamaları ‘navigasyon’ ve ‘haritalar’, hayatı kolaylaştıran yeni özelliklerle gelişiyor. Trafikteki en büyük problemlerinden biri olan park sorununa Yandex Navigasyon çözüm getirdi. İlk olarak İstanbul’da başlayan hizmet kapsamında, Yandex Navigasyon kullanıcıları güncel trafik bilgileri ve alternatif rotalarla birlikte en yakın park yerlerini de harita üzerinde görebilecek.

Türkiye'de araç maliyeti düşük

32 ülkede 1.6 milyon adetlik araç filosunu yöneten filo kiralama şirketi LeasePlan’in ‘2016 CarCost Endeksi’ (otomobil maliyeti) açıklandı. Buna göre; Norveç aylık 708 euro benzinli araç sahipliği maliyeti ile dünyanın en pahalı ülkesi oldu. Norveç, bu sonuç ile aylık Macaristan’ı (364 euro) ikiye katladı. Hollanda, aylık 695 euro dizel araç sahipliği maliyeti ile Avrupa’nın bu alanda en pahalı ülkesi oldu. Türkiye, düşük bakım ve onarım maliyetlerinin etkisiyle toplam aylık araç sahipliği maliyetinde, 24 Avrupa ülkesi içinde 19’uncu sırada yer aldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder