Yaşam Çoraplar ödüllendirildi

Çoraplar ödüllendirildi

Paylaş
Çoraplar ödüllendirildi

Kavram Meslek Yüksekokulu ile Çorap Sanayicileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen 3. Çorap Tasarım Yarışması Ödül Töreni Şişli Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi

Kavram Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner yaptığı açış konuşmasında “Türkiye çorap sektörünün Çin’den sonra dünyada ikinci olduğunu, bu nedenle bu sektörün beyaz yakalı kalifiye elemanlarını yetiştirmek üzere Çorap Sanayicileri Derneği'nin önerisi üzerine Çorap ve Moda Tasarımı Programı açtıklarını” belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk ve Kavram MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş’un konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

182 lise öğrencisinin 270 tasarımla katıldığı yarışmanın ödül töreninde ilk üç dereceye giren öğrenciler ile ilk ona girerek mansiyon kazanan öğrenciler ve bu öğrencilerin okudukları okulların yöneticileri ödüllerini aldılar.

Yaptıkları tasarımlarla, Yarışmanın Birincisi Üsküdar İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Zaide Erbaş olurken İkincisi Halkalı İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Kadriye Civelek, Üçüncü ise Avcılar İHKİB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Ebru Özcan oldu.

Eda Erol yaptığı çorap tasarımıyla mansiyon ödülüne değer görüldü.

Haberin Devamı