Gündem Çorlu’da yaşayan Resmiye Kocaman para görünce titremeye başlıyor

Çorlu’da yaşayan Resmiye Kocaman para görünce titremeye başlıyor

Paylaş
Çorlu’da yaşayan Resmiye Kocaman para görünce titremeye başlıyor

100 binlikler psikolojisini bozdu... 2009’da evini taşırken, yıllar önce saklayıp yerini unuttuğu 10 tane 100 bin liralık banknot buldu

Ancak liradan altı sıfır atılmış, eski paralar da tedavülden kaldırılmıştı. Tüm çabalarına rağmen paralarının karşılığını alamayan Resmiye Kocaman’ın psikolojisi bozuldu, tedavi görmeye başladı.

Paraları görünce titreme nöbeti geçirdiğini söyleyen Resmiye Kocaman 1989’da Bulgaristan’ın Tervel şehrinden göç ederek Çorlu’ya yerleşti. Yıllarca fabrikalarda işçilik yapan, hasta bakan Resmiye Kocaman biriktirdiği paraları evinde sakladı. Ancak paraların yerini unuttu.

Resmiye Kocaman 2009 yılında başka bir eve taşınırken 10 tane 100 bin TL’lik banknotu buldu.

Ancak paradan 6 sıfır atılmış, eski paralar da tedavülden kaldırılmıştı.

BANKNOTLARI DEĞİŞTİREMEDİ

Resmiye Kocaman’a elindeki 6 sıfırlı paraların yaklaşık 1 milyon TL edeceği söylendi. Resmiye Kocaman da belediye ve bankalar arasında mekik dokuyarak parasının peşine düştü. Ancak ne yaptıysa elindeki paraları değiştiremedi.

Elinde paralarla 8 yıldır kapı kapı gezen Resmiye Kocaman yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı: “Bu paralar o zaman en büyük paraydı. Şimdi o kadar çok para istemiyorum. Bir ev alayım yeter. Sağlığımı da kaybettim. Tedavi olmak istiyorum. Para yüzünden psikolojim bozuldu. Paraları görünce titreme geliyor. Nefes alamıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istiyorum.”

Hürriyet