Bilim - Teknoloji Cortana onlarla konuşmuyor!
Paylaş
Cortana onlarla konuşmuyor!

Microsoft'un dijital asistanı Cortana'nın "ufaklıklarla" konuşmadığı ortaya çıktı! Peki ama neden?

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Windows Phone 8.1'in en önemli yeniliklerinden bir tanesi, henüz beta aşamasında olan Cortana. Sesli dijital yardımcı, çoğu kullanıcıyı yetenekleriyle etkilemeyi başardı ancak onu 13 yaşın altındaki çocuklar kullanamayacaklar.

Haberin Devamı

CNet'in raporuna göre Cortana, 13 yaşının altındaki çocuklarla konuşmuyor ve onlara şu cevabı veriyor: "Üzgünüm, size yardım edebilmem için yaşınızın biraz daha büyük olması gerekli." CNet'in raporuna göre bu kısıtlamanın nedeni, ABD hükümetinin Çocuklar İçin Çevrimiçi Gizliliği Koruma Kanunu (COPPA).

Cortana, Apple'ın dijital yardımcısı Siri gibi kullanıcıların kendisine soru sormasına ve çeşitli işlemleri sadece sesli komutlarla yerine getirmesine izin veriyor. Microsoft, bu deneyimi kullanıcıların verilerini toplayıp Microsoft sunucularına göndererek geliştirmek istiyor. Firmanın bu hamlesi ise COPPA'nın çocuk koruma kanunlarıyla ters düşüyor.

COPPA, 13 yaşın altındaki çocukların ailelerinin izni olmaksızın internette bilgi paylaşmalarını kısıtlıyor. Cortana'da herhangi bir yetişkin denetimi işlevi olmadığından dijital yardımcının 13 yaş altındaki çocuklar tarafından kullanımı kısıtlandırılıyor. Ancak Cnet'in raporuna göre Cortana, herkese açılmadan önce yapılacak değişikliklerle bu kısıtlamaları ortadan kaldırabilir.

Haberin Devamı

Resimlerle: 50 harika Windows 9 konsepti!

Kaynak: CHIP Online