Bilim - Teknoloji Cortana sınırları aşıyor!
Paylaş
Cortana sınırları aşıyor!

Yeni bir rapora göre Microsoft'un, dijital asistanı Cortana'a için "geniş" düşündüğü doğrulandı!

Cortana'nın rakip platformlara gelebileceği dedikoduları, dijital asistan ilk ortaya çıktığından bu yana konuşuluyor. Microsoft'un ürün ve hizmetlerini mümkün olduğunca çok platforma yayma planı, bunun gerçek olabileceğini gösteriyordu. Dahası Microsoft'un baş deneyim müdürü ve eski Windows başkanı Julie Larson-Green, Cortana'nın Microsoft'un dışındaki platformlara gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir soruya olumlu cevap vermişti.

Şimdi ise Reuters, yeni bir raporunda Microsoft'un dijital yardımcısının gerçekten de Android ve iOS'a bir uygulama olarak geleceğini söylüyor. Elbette Cortana, Windows'lu bilgisayarlarla derinden entegre olan bir yazılım olarak hayatını sürdürecek, ancak Microsoft'un dijital asistanından rakip platformlar da faydalanabilecek.

Cortana'nın diğer platformlara ulaştırılma çalışmaları, Microsoft'ta "Project Einstein" kod adı altında yürütülüyor. Microsoft'un yapay zekaya odaklandığı bu projesinde Cortana'nın çapraz platform destekli, "daha gelişmiş" bir sürümü için çalışılıyor.

Microsoft Research'ten ve Project Einstein takımından Eric Horvitz, bu teknolojinin epostaları okuyup anlayabileceğini ve Cortana'nın bir sonraki sürümünde önemli rol oynayacağını söylüyor.

Microsoft'un Cortana gibi işlevleri kendi plaformuna özel tutması gerektiğini düşünen Windows kullanıcıları da var. Raporun gerçeğe dönüşmesi halinde bakalım ortaya Microsoft için nasıl bir tablo ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online