Bilim - Teknoloji Cortana'yı her yerde açın!
Paylaş
Cortana'yı her yerde açın!

Windows 10'un 10041 numaralı yapısında, pek çok ülkede çalışmayan Cortana'yı çalıştırmak mümkün!

Windows 10'un Microsoft tarafından resmi olarak en son yayınlanan yapısı 10041, Cortana'yı ABD dışındaki birkaç ülkeye daha taşıyor. Bu ülkeler Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'dan oluşuyor. Peki Cortana'yı Türkiye'de (ve diğer ülkelerde) nasıl deneyebilirsiniz?

Microsoft destek mühendisi John Rubdy'nin firmanın forumlarında yaptığı açıklamaya göre Windows 10'un dilini tam anlamıyla değiştirmenin bir yolu, henüz bulunmuyor. Cortana'yı kullanabilmek için işletim sisteminin dil ayarlarında değişiklik yapılması gerektiğinden, Cortana'yı çalışır hale getirmek, biraz zorlaşıyor. Dolayısıyla Rubdy'nin açıklamasına göre Cortana'yı kullanabilmek için, Windows 10 Teknik Önizleme'yi onu destekleyen dillerden birinde yüklemeniz gerekiyor.

Microsoft'un "sorunu çözmeye yönelik önerisi" ise bu adrese giderek İngilizce (Birleşik Krallık), Çince (Basitleştirilmiş), Almanca, Fransızca veya İspanyolca Windows 10 Teknik Önizleme ISO dosyalarından birini indirmek.

Yapı 9926'yı ISO dosyasından yüklerken, doğru dili seçmeye dikkat edin. Bunun ardından güncellemeleri almayla ilgili ayarı "Fast ring" olarak seçmeniz gerekiyor. Bunun ardından 10041 numaralı yapıyı Windows Update yoluyla indirip, işletim sisteminizi güncelleyebiliyorsunuz. Bu durumda Cortana'yı da kullanabiliyorsunuz.

10041'e geçerken kişisel profili saklamanız halinde Microsoft, buradaki birkaç ayarı dikkatle gözden geçirmeniz gerektiğini söylüyor.

Rubdy, yapı 10041 "slow ring" kanalında yayınlandıktan sonra, 9926'yı indirmeye gerek kalmadan, direkt olarak da indirebileceğinizi söylüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: CHIP Online