Siyaset 'Çözümsüzlük dayatanları tarih yargılar'
Paylaş
'Çözümsüzlük dayatanları tarih yargılar'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, millete çözümsüzlüğü reva görenleri tarihin yargılayacağını söyledi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Parti olarak kavgadan değil ama mutabakattan yana olduklarını söyleyen Bakan Atalay, bu yaklaşımlarının, başta muhalefette olmak üzere, gerekli karşılığı bulamadığını dile getirdi.

Açılımın 2 hedefi bulunduğunu ve bunların, terörün sonlandırılması ve demokratik standartların yükseltilmesi olduğunu yineleyen Bakan Atalay, bugüne kadar getirilen süreç boyunca hiçbir şeyi halktan saklamadıklarını, her şeyi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik çerçevesinde yaptıklarını kaydetti.

Hiç kimsenin, kendilerinden, on yılların büyüttüğü bir sorunu bir çırpıda çözmelerini beklememeleri gerektiğini söyleyen Atalay, tarih boyunca köklü sorunların oluşturduğu bir ‘sektör’ olduğunu ve bu sektörün aktörlerinin de, çözüme direndiklerinin görüldüğünü kaydetti.

"SİZİN ÇÖZÜM ÖNERİNİZ NEDİR?”

Açılımın sona erdiğini savunan kesimlere de seslenen Atalay, bu kesimlere sormak istediği sorular olduğunu söyledi ve başta “Peki sizin çözüm öneriniz nedir?” olmak üzere, muhalefete yüklendiği bir dizi sorular sıraladı. Atalay, açılım çalışmalarına, bütün hızıyla devam ettikleri bilgisini özellikle vermek istediğini söyledi.

“PROVOKATİF EYLEMLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Demokratik açılım kapsamında yaptıkları yasa tasarısı çalışmalarından da bahseden Atalay, son günlerde düzenlenen sokak gösterilerine de değindi ve konu ile ilgili olarak, “Bu tür provokatif eylemleri yakından takip ediyoruz ve gereğini yapıyoruz,” dedi.

Bakan, söz konu olaylarda 799 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 119’unun tutuklandığını belirtti. Atalay, eylemlerde çocukların yer almasına da değindi ve ailelere, “Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın,” dedi.

“PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ”

Medyayı da, yaşanan olayları yansıtırken daha dikkatli olmaya davet eden Bakan Atalay, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Atalay, DTP’nin kapatılması davasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, parti kapatma konularıyla ilgili görüşlerinin, öteden beri belli olduğunu söyledi ve prensip olarak, demokratik rejimlerde parti kapatmalarına karşı olduklarını bildirdi.

ANKARA/DHA

3

Haberin Devamı