Yazgülü Aldoğan Çözümün fıtratında mı var?
HABERİ PAYLAŞ

Çözümün fıtratında mı var?

Tam da cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın Kürt olmayan Batılı seçmenin de oyunu alması ve bir anlamda Türklerle Kürtlerin barışması, HDP’nin Türkiye partisi olma yolunda bir adım olarak düşünülürken Lice’den bir haber geliyor. PKK mezarlığı olarak bilinen mezarlığa bir heykel dikiliyor. Tamam, heykel biraz gizli dikiliyor ama bir yıldır biliniyormuş. Ayrıca bu ülkenin MİT’i var, jandarması var, polisi var, kaymakamı var, valisi var, hassas bir konuysa onların haberi olur değil mi?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Görmezden geldiler

Elbette vardır. Ne zaman ki heykel dikilip fotoğrafları PKK’lı kahraman diye lanse ediliyor, homurtular başlıyor. Ya cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında AKP, Kürt oylarını düşünerek orada bir sorun çıkarmak istemeyip göz yumdu ya da bir iddiaya göre Öcalan affını test etti. Seçim bitmiş, rahatsızlık büyümüş, mahkeme heykelin suç delili olarak getirilmesini istiyor. Ateşten kestaneleri alma görevi TSK’nın. Belediye zabıtası alacak değil ya. Tabii ki orada derhal önce kadınlar ve sonra çocuklar mevzileniyor, araya militanlar sokuluyor. Arbede ve çatışma çıkıyor. Çatışma sırasında PKK roket atıyor, TSK silah sıkıyor. Sonuç: İki ölü, 3 yaralı. Heykel söküldü, gerginlik zirvede!

Şehit haberleri...

Şehit uzman çavuşun nasıl öldüğü tartışması sürerken Van’dan pusu haberi geliyor: Bu kez bir teğmen şehit, bir er yaralı. Beşir Atalay görüşmeler sürerken bunun provokasyon olduğunda iddialı. PKK’nın amacı tam da bu: Görüşmeler sürerken “Biz hâlâ varız. Ortalığı karıştıracak, adam öldürecek potansiyelimiz sürüyor” deyip elini güçlendirmek!

CHP’nin yeni başkan adayının söylemi maço!

Muharrem İnce, CHP Kurultayı’nda genel başkanlığa aday oldu. İlk konuşmasındaki maço söylem beni çok rahatsız etti: “Mertçe politika yapacağız, erkekçe, delikanlı gibi” dedi, kadınların hepsine hakaret etti! Kadınlar mert değil, kancık mı yani? Ama görüyorum ki bu maçoluk CHP’li kadınların bile hoşuna gitti, dinsizin hakkından imansız gelir misali, halkın anladığı dilden konuşuyor diye susmayı tercih ettiler. Gerçekten toplumlar layık olduklarıyla yönetiliyorlar!

Haberin Devamı

Gazze’de ateşkes bitti

Benzer bir senaryo Gazze’de yaşanıyor. Kahire’de uzun süreli ateşkes görüşmeleri sürerken Gazze’den İsrail’e roket atılıyor. İsrail ordusu buna hava bombardımanı ile karşılık veriyor. Televizyonlarda yine yaralı çocuk görüntüleri... Bu bombardımanlar hiç mi genç erkekleri vurmuyor? Hamas “Roketi biz atmadık” diyor. Ben mi attım? Roket atıldığında ateşkesin bozulacağını ve bombardıman olacağını Hamas bilmiyor mu? Netanyahu halkına “Bütün tünelleri vurduk” dedi. Anında görüntü: İki savaşçı, gazetecilere muhkim tünelleri gezdiriyor! Hamas müzakereler süresinde “Ben güçlüyüm” mesajı vermeye, ötekiler de o gücü yerle bir etmek için bomba yağdırmaya endeksli. Arada insanlar ölüyor tabii. Onlar da propaganda malzemesi, yaralı çocuk fotoğrafı iyi gidiyor! Müzakerenin doğasında var: Kim ölürse ölsün, güç gösterisi tarafların elini sağlamlaştırıyor! Maalesef.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder