Ekonomi Credit Suisse 'TL alın' dedi

Credit Suisse 'TL alın' dedi

Paylaş
Credit Suisse 'TL alın' dedi

Credit Suisse, müşterilerine Türk Lirası'nda alım yapmalarını ve Güney Afrika Rand'ında satış yapmalarını tavsiye etti

Credit Suisse tavsiyesine neden olarak TCMB'nin bankalar için zorunlu karşılık oranlarını artırması sonrasında TL'nin değer kazanacağı beklentilerini gösterdi.

TL/Rand paritesinin 4.74 seviyesini görebileceğini ifade eden Credit Suisse analisti Saad Siddiqui, paritenin 4.458 seviyelerinden işlem gördüğünü işaret etti.

Siddiqui, TCMB'nin Aralık ayından bu yana üçüncü kez zorunlu karşılık oranlarını artırmasının TL'nin gelişmekte olan piyasalardaki benzerleri karşısında değer kazanmasına yol açtığı da belirtti.

Credit Suisse, TCMB'nin önümüzdeki aylarda faiz artırımına gitmesinin, Güney Afrika Merkez Bankası'nın bu yönde adım atmasından daha muhtemel olduğunu da vurguladı.

Siddiqui, "TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarını artkırarak bir para politikası sıkılaştırmayolu izledijğini ve Mayıs ayında politika faizlerini de yükselteceğini düşünüyoruz, Güney Afrika Merkez Bankası'nın ise çekirdek enflasyonun kontrol altında olmaya devam etmesine bağlı olarak daha güvercin bir tavır içinde bulunacağını öngörüyoruz" dedi.

Credit Suisse, 4.44 Rand seviyesinden TL alınmasını ve 4.74'den satılmasını öneriyor.

Haberin Devamı